Egy autóval teljes szezont fut jövőre a Glickenhaus!

Mire nem jó egy kis noszogatás? 😃 Pár nappal a WEC vezérigazgató, Frederic Lequien nyilatkozata után Jim Glickenhaus bejelentette, hogy egy autóval biztosan teljes szezont futnak jövőre.

Amint mi is megírtuk pár napja, a Glickenhaus kénye-kedve szerinti, néhány WEC-fordulóra való nevezésével egy nagy gondja van a szériának, könnyen lehet ugyanis, hogy többen jelentkeznek majd a jövő évi szezonra, mint ahány nevezőt enged majd rajthoz állni az FIA/ACO/WEC. E mögé nem kell semmi rosszindulatot vagy politikát látni, egyszerűen egy rakás pályán limitált a hely a boxutcában. Emiatt “luxus” az, hogy fenntartsanak 1-2 helyet a részleges szezont futó Glickenhausnak, és más csapatok nevezési kérelmét elutasítsák. Lequien tehát rászólt az amerikaiakra, hogy vagy neveznek legalább egy autót a teljes évre – és így adott futamokon indulhat a második 007 LMH is –, vagy pedig csomagolhatnak.

Úgy tűnik, hogy a “jótanács” eljutott a megfelelő fülekhez, hiszen ma délben megerősítette az egykori filmrendező, hogy az egyik autóval neveznek a teljes évadra. Pontosabban egy hypercart indítanak Sebringben és Spában, majd Le Mans-ra érkezik a második autó is. A szezon hátralevő három futamán pedig a BoP-től is függ majd, hogy rajthoz áll-e mindkét SCG 007 LMH.

Glickenhaus egyelőre annyit erősített meg, hogy Olivier Pla ott lesz velük a sebringi szezonnyitón márciusban, míg Pipo Derani Le Mans-ra biztosan visszatér a csapathoz. A márkavezér szerint nagy az érdeklődés az ülések iránt, de majdnem változatlan felállással terveznek jövőre is. Egyedül Gustavo Menezes biztos távozó, aki csatlakozik majd a Peugeot jövőre startoló programjához. Richard Westbrook és Franck Mailleux elvileg jövőre is indul majd a 004C GT-vel a nürburgringi 24 óráson, míg a hónap végi Baja 1000 ralin Romain Dumas kipróbálja magát a csapat új SCG Boot gépével. Tehát úgy tűnik, hogy továbbra is mindhárman több szállal kötődnek a Glickenhaushoz.

Címlapkép forrása: a Motul hivatalos oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.