🇧🇷 FP2: Alonso nyerte az “értelmetlen” szabadedzést Verstappen és Bottas előtt

Fernando Alonso volt a leggyorsabb a sprintfutam előtti szabadedzésen amelyen az összes csapat a délutáni 24 körös és a holnapi 71 körös megmérettetésre gyakorolt, így érdemi gyorsköröket senki sem produkált. Ezt bizonyítván Fernando Alonso volt az, aki a legjobban eleresztette magát és mintegy két másodperccel lassabb köridővel mint a pénteki időmérős ideje tudta megnyerni a szombati második szabadedzést.

A világbajnoki harcban részvevő csapatok közül a Mercedes igazán nem siette el a dolgokat, hiszen csak az edzés 20. percében jöttek ki először a pályára. Ezt követően mind Bottas, mind pedig Hamilton a lágy keverékeket használta az egész edzés során, ami arra enged következtetni, hogy a sprintfutamon inkább a közepes keveréket szeretnék használni. Ezzel a manőverrel ugyanis a Mercedes mindkét pilótája megspórolt 1-1 közepes és keményebb gumit magának a versenyekre.

A legtöbb csapat inkább a nehezebb autóval való körözést preferálta és a vasárnapi versenyre készült. Ezzel szemben az Alpine mind Alonsoval, mind pedig Oconnal könnyebb autóval merészkedett ki a pályára, már az edzés legelején és inkább a sprintre készülnek. Ne feledjük, az eddigi két alkalommal Fernando Alonso volt a legnagyobb nyertese a sprinteknek, kiemelkedő rajtjainak és az azt követő jó helyezkedéseinek köszönhetően, így okkal reménykedhet az Alpine, hogy ez a stratégia ismét gyümölcsöző lesz számukra.

A Red Bull inkább más irányba kezdett el gondolkodni. Az edzés során Sergio Perezzel mérnöke az első kanyarban való fékezést gyakoroltatta, méghozzá a belső íven. Max Verstappen a nehéz autóval és a közepes gumikkal remek tempót tudott menni, de a testvércsapatnál Pierre Gasly a 21 körös lágy keverékeken egyszerűen “vezethetetlennek” titulálta már versenygépét.

Az FP2 részletes végeredménye

A sprintfutamon mindet összegezve sokszínű stratégiát láthatunk majd a gumikat tekintve, amelyet magyar idő szerint 20 óra 30 perckor rendeznek a brazíliai São Pauló-i helyszínen!

Címlapkép forrása: Formula 1 Hivatalos Oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.