🇪🇸 MotoGP: Martinator negyedszer a pole-ban, Rossi a top 10-ben!

A hihetetlenül szoros 3. szabadedzés után várható volt, hogy érdekes időmérőnek nézünk elébe a MotoGP-ben. Ott volt a Q2-ben újra Valentino Rossi, élete utolsó időmérő edzésén. A teljes mezőnyt 8 tized választotta el, ebből a 10 továbbjutót 3 tized sem.

A Q1-ből Binder és Rins tudott továbbjutni. Dovizioso éppencsak nem tudta teljessé tenni a Yamaha örömét, így a 13. helyről rajtolhat, ami neki idei legjobb időmérője volt. Pol Espargaró a hatalmas bukása után nem vett részt az időmérőn, így a Repsol Honda 1992 óta először nem fog motort felállítani a királykategória rajtrácsára. Újabb lejtmenetbe került a csapat, miután 2 hétvégével ezelőtt kettős győzelmet arattak.

A Q2-ben idén már nem először érvényesült a Ducati erőfölénye. Kisajátították az első sort, és Mir után az 5. helyen is még egy olasz motor. Ezúttal viszont nem Bagnaia miatt nem jött össe a pole Millernek. Ugyan a fiatal olasz ismét eggyel előzte csapattársát, de mindkettejüknél is gyorsabb volt Martin a Pramac motorral. Az újonc versenyző idén negyedszer nyert időmérőt, pedig egy súlyos sérülés miatt év elején ki is kellett hagynia több hétvégét.

A Q1-ből továbbjutott Rins és Binder a 6-7. helyet tudta megszerezni, az idei évben (is) egykörön leggyorsabb versenyző, a világbajnok Quartararo csak a 8. rajthelyet tudta megszerezni. Mögötte legjobb Hondásként Nakagami, illetve a visszavonuló legenda Rossi, aki a 10. helyet tudta elcsípni. A másik gyári Yamahán Morbidelli 11., a 3. szabadedzésen leggyorsabb Aleix Espargaró végül csak a 12. lett.

Címlapkép forrása: MotoGP hivatalos média felületei
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.