🇪🇸 Moto2: Bár Fernandez behúzta az utolsó futamot, Gardner a 2021-es világbajnok!

Penge élen táncolt a megfontolt versenyzést bemutató ausztrál, de édesapja 1997-es bajnoki címe után, egy újabb Gardner-t avattunk bajnokká.

Tegnap Simone Corsi kilenc évet követően szerzett pole pozíciót, egészen szenzációs volt az MV Agusta versenyzője, aki tökéletesen el is jött a rajtnál, habár Raul Fernandez is remekül rugaszkodott el.

Azonban már rögtön a 2-es kanyarban egy tömegbaleset alakult ki, amelyet Xavier Vierge indított el azzal, hogy összement Marco Bezzechivel. Utóbbi motorját ráadásul Lorenzo Baldassarri is telibe találta, a kifolyó olaj miatt pedig jött is a piros zászló.

Közel húsz perces várakozást követően az eredeti rajtsorrend szerint újraindulhatott a bajnoki döntő verseny. Szegény Simone Corsi azonban egyből fel is tette a kezét, gondok akadtak a motorjával, így nem sikerült jó eredményre váltani a tegnapi hatalmas körét.

A mezőny élén a két Fernandez talált egymásra és egy egészen élvezetes, oda-vissza előzgetős csata alakult ki kettejük között. Hamarosan aztán Fabio Di Giannantonio került az élre.

Mindeközben Gardner a biztonságra játszott, hiszen az ausztrálnak elegendő lett volna a 13. helyen célba érnie ahhoz, hogy bajnok lehessen. Bár a futam közepén Sam Lowes és rövid időre Tetsuta Nagashima is megelőzte, de tartotta a biztonságos zónában magát.

Raul Fernandez aztán átvette a vezetést a versenyben, így négy pontra csökkent a hátránya rivilásásval szemben. A spanyol azonban ennél többet nem tudott tenni, hacsak Gardner nem hibázik, nem nyerhette meg a bajnokságot.

Gardner pedig nem hibázott, nyugodtan hozta be a KTM-et a 10. helyen, ezzel pedig megszerezte 2021-es Moto2-es világbajnoki címet.

Verseny végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

A Moto2-es és Moto3-as szezon történéseivel podcast sorozatunk következő részében részletesen fogunk foglalkozni, jövő héten pedig számotokra is elérhető lesz.

Címlapkép forrása: MotoGP Twitter

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.