🇪🇸 Moto3: Artigas első győzelmét aratta, Acostát az utolsó körben lökték ki

Véget ért a 2021-es Moto3-as idény, amelynek utolsó versenye hozta a szokásos izgalmakat, remek versenyt láthattunk, és egy újonc győztest avattunk.

Pedro Acosta gyönyörűen jött el az első helyről, Tatsuki Suzuki és Sergio Garcia követték a világbajnokot a sorrendben. Nem kellett sokat várni az első komolyabb bukásra, a 4-es kanyar szedte az áldozatokat: először Lorenzo Fellon dobta el a motort, majd emiatt többen is lelassítottak, Ryusei Yamanaka bele is rohant az előtte haladóba, míg Darryn Binder magától hozott össze egy hatalmas high-side bukást.

Az hamar kiderült, hogy az egyenesekben a GasGas párosa diktálja a tempót, különösen ha egy kis szélárnyékot kapnak, de a kanyargós részen a KTM-ek uralták a féktávokat. Hamarosan három Red Bull KTM tűnt fel az élboly elején, idén már párszor kialakult hasonló, de korábban nem tudták ezt hármas pódiumra váltani.

Közülük az eltiltásáról visszatérő Dennis Öncü megint nem bírt magával, szinte időzített bombaként ment bele a manőverekbe. A pálya határait sem tisztelte, emiatt kapott is egy hosszúkörös büntetést.

Kiválóan versenyzett viszont a tegnapi időmérőn a Q1-ben kieső Jaume Masia, aki a 23. helyről az élen találta magát. Csapattársa, Acosta és a két Leopard Racing-es Honda harcolt még az első helyért az utolsó körökben.

A szezonzáró körben aztán Foggia talán némi csalódott dühtől vezérelve megpróbálta megelőzni Acostát a 2-es kanyarnál, de lecsúszott az ívről és fellökte a világbajnokot, aki így a sóderágyban fejezte be a szenzációs újonc szezonját.

Így viszont Artigas és Garcia kerültek az élre, ketten küzdhettek meg a győzelemért. Ebből a csatából végül a Leopard hondás került ki győztesen, aki így karrierje első Moto3-as győzelmét aratta. A dobogóra a mögötte végzett hazai Garcia és Masia állhattak még fel. Garcia ezzel a 2. hellyel bebiztosította a bronz érmet a tabellán, míg a Red Bull KTM-es a 4. helyre jött előre a dobogós helyezéssel.

A versenybírák nem nézték el az utolsó körös ütközést: Foggia 3 másodperces időbüntetést kapott a futamot követően Acosta fellökéséért.

Többeknek sem sikerült túl jól a Moto3-as búcsú: Romano Fenati végig csak az első boly végén haladt, míg Niccoló Antonelli is az éppen pontszerzők táborát erősítette utolsó legkisebb kategóriás versenyén.

Verseny végeredménye:

Forrás: MotoGP hivatalos Twitter oldala

Címlapkép forrása: Motorsportweek.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.