Pérez: „Nem éri meg kockázatot vállalni a sprinteken!”

Változatlan a mexikói pilóta véleménye az új formuláról.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a São Pauló-i Nagydíj szombati sprintkvalifikációja volt az eddigi három közül a legizgalmasabb, ennek ellenére még mindig hagytak maguk után kívánnivalót a látottak. Max Verstappen hiába tűnt gyorsabbnak, mint Valtteri Bottas, előzési lehetőségnek a közelébe nem jutott, és Sergio Pérez is eredménytelenül támadta Carlos Sainzot majdnem húsz körön keresztül. Jóformán ha nincs Lewis Hamilton felzárkózása, erre a sprintre sem emlékeznénk egy héten belül. Erre mutatott rá a Red Bull Racing mexikói pilótája is.

„Ezek a sprintversenyek egyáltalán nem élvezetesek. Azt hiszem, főként a szurkolóknak szól az egész, szóval ha ők jól érzik magukat, akkor oké, számomra viszont egyáltalán semmit nem tesznek hozzá a versenyhétvégékhez. Nincs sok akció, nincsenek előzések, nem sokat változik a helyzet a másnapi futamra. Nem vállalhatsz kockázatot, mert nagyon könnyen ráfaraghatsz. Nyerni nagyon nehezen lehet, veszíteni annál könnyebben” – idézi Pérezt az Autosport.com.

Az elmúlt három versenyen a dobogón végző mexikói hozzátette, szerinte Lewis Hamilton a 10. helyről rajtolva is eséllyel pályázik a futamgyőzelemre.

„Nagyon meglepődtem Lewis előrejövetelét látván, hatalmas tempója volt. Óriási volt a sebessége az egyenesekben. Láttam néhány előzését, nagyon meggyőző volt, hogy mekkora távolságokból volt képes átugrani versenyzőket. Előbb vagy utóbb, de előre fog jönni vasárnap is, egyértelműen harcban lesz a győzelemért” – vélekedett.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.