Rahalék lesznek az M4 GT3, illetve a 2023-ra induló BMW LMDh projekt vezércsapata Amerikában

Az éppen zajló Petit Le Mans alatt bejelentették, hogy Rahalékkal közösen tervezi LMDh programját a BMW, míg a jövőre érkező, gyári hátszelű M4 GT3-as programnak is az RLL lesz a partnertcsapata az új, GTD Pro géposztályban!

Meglepődött bárki? Mi sem. 😁 A hosszútávú együttműködések minden szériában aranyat érnek, a BMW és Bobby Rahal csapata 2009 óta partnerek a különböző GT kategóriákban, és a csapatfőnök szerint egy ideje már tervezték is a fellépést a prototípusok közé. Amint Rahal kiemelte, egy hihetetlenül erős mezőnyben kell majd helyt állniuk 2023-tól, Roger Penske, Chip Ganassi, Wayne Taylor és még ki tudja kik csapatai ellen. Mindez pedig egy komoly aspiráció is a Rahal Letterman Lanigan Racing számára, hiszen egyértelműen a Penske-Ganassi-Andretti trió szinjére és sztátuszára apirálódnak hosszú évek óta. Ennek egyik első jele pedig a harmadik, teljes szezonos IndyCar nevezése volt jövőre. A BMW LMDh versenygépét a Dallarával közösen építi, és a terv szerint a 2023-as daytonai 24 óráson már rajthoz fog állni 2 autó Rahalék színeiben.

Ennyire viszont ne rohanjunk előre. Jövőre ugye egytlen, GT3-as alapú GT kategória lesz az IMSA Sporautó-bajnokságban, viszont ez kettéosztva GTD Pro és Am géposztályra. A gyári támogatású mezőnybe korábban a Lexus és a Corvette jelezte nevezési szándékát, tegnap pedig a BMW is megtette ezt. Amint a fenti tweetből is olvashatjátok, ugyancsak Rahalék lesznek a partnercsapat, akik az M8 GTE-vel tavaly és tavalyelőtt is megnyerték a GTLM kategóriát a daytonai 24 óráson. Az idei év már csak egy hattyúdal volt a Big Booooinak, csupán a bajnokság endurance fordulóiban indultak, és egyetlen futamon sem tudták a Corvette-Porsche kettőst legyőzni (picit spoilerezve, a Petit Le Mans-on sem sikerült).

Az M4 GT3 versenykörülmények között még nem volt kipróbálva Amerikában, viszont az “öreg kontinensen” rommátesztelték az idei év második felében. Ennek ellenére Rahaléknák egy új kihívást jelent majd a projekt, és amint Bobby is kiemelte, már három hónap sincs a daytonai 24 órásig, szóval bőven lesz tennivalójuk az elkövetkező hetekben.

Hosszútávon egy jó kérdés, hogy Rahalék kapacitásaiba belefér-e majd az LMDh/GTD Pro program egyszerre, vagy pedig 2022 egy nagy shakedown lesz az M4 számára, és két év múlva már csak kisebb partnercsapatok színeiben látjuk versenyezni az autót a tengeren túl.

Ejj, azt a hatalmas vesét szokni kell még… jó sokáig

Címlapkép: Martin Hangen/BMW M Motorsport

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.