A Meyer Shank Racingnél folytatja Oliver Jarvis és Tom Blomqvist!

Michael Shank csapatának versenyzője lesz jövőre a friss Petit Le Mans győztes Oliver Jarvis, miután a Mazda jövőre leállítja DPi programját. Pár órával később pedig azt is bejelentették, hogy Stig Blomqvist fia, Tom lesz a teljes szezonos váltótársa!

Jarvis a 2018-as szezon eleje óta volt a Mazda programjának húzóembere, 4 teljes évadot futva a japán versenygéppel előbb a Joest Racing, majd a Multumatic Motorsports színeiben. Ugyan a Riley alapra épülő DPi sebességével sosem voltak gondok, a megbízhatóság mindig egy komoly probléma volt a Mazda számára, amit csak az utóbbi két szezonban sikerült megoldani. Ugyan a dobogók már az első évben érkeztek, a Jarvis-Tristan Nunez kettős egyetlen győzelmét a 2019-es Mosport parki futamon szerezte, miközben a testvér autó stabilan harcolt a győzelmekért és tavaly a bajnoki címért is. Idén, ahogy egyetlen DPi-re zsugorodott a program, Jarvis megkapta maga mellé a másik Mazda vezérpilótáját, Harry Tincknellt, és ketten együtt komolyat meneteltek a bajnoki címért, megnyerve az első Watkins gleni futamot, és a Petit Le Mans-i győzelemmel búcsúztatták a Mazdát a DPi kategóriától. A bajnoki arany viszont végül a Felipe Nasr-Pipo Derani kettős kezében landolt.

A 37 éves Jarvis, aki korábban 9 éven keresztül – 4 DTM szezont is futva – volt az Audi gyári versenyzője, és egy WEC összetett második hellyel búcsúzott a négykarikás gyártótól 2016 végén, jövőre a Meyer Shank Racing versenyzője lesz az IMSA Sportautó-bajnokságban, Acurára váltva. Az idei szezonban Dane Cameron és Olivier Pla voltak az autó teljes szezonos pilótái, azonban az eredmények nem igazán jöttek. Már október elején olyanokat lehetett olvasni, hogy Michael Shank nem elégedett a francia teljesítményével, és Pla helyett végül a csapat IndyCar versenyzője, Hélio Castroneves állt rajthoz a szezonzáró Petit Le Mans-on.

Shankék azt egyelőre nem erősítették meg, hogy – a háromszoros kategóriabajnok, és Penskeékkel az Acurával is DPi címet szerző – Cameron marad-e az autóban jövőre, vagy teljesen lecserélik a felállást.

***UPDATE***

Néhány órával a Jarvis bejelentés után ez is kiderült. A Porschével szóbahozott Cameron nem marad a csapatnál, hanem Tom Blomqvist lesz Jarvis váltótársa. A 28 éves brit-svéd az idei szezont a WEC-ben versenyezte végig a Jotával, Stoffel Vandoorne-nal és Sean Gelaellel osztozva a P2-es Orecán, másodikként zárva a kategóriát a WRT autója mögött. Emellett párhuzamosan a Formula E-ben is futott, azonban a NIO autójával nem tudott túl sok babért aratni. Tomnak amúgy nem lesz teljesen új terep az IMSA, hiszen 2019-ben teljes évet futott Rahalékkal a BMW M8 “Big Boiii” volánja mögött.

Címlapkép: Michael L. Levitt/LAT Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.