Négy Lamborghinivel érkezik jövőre a Grasser Racing

Aztakutyafáját! Ilyenek a nem semmi bejelentések! Az osztrák csapat teljes Lamborghini gyári hátszéllel, és négy autóval egy nagyon komoly ellenfél lesz jövőre a szériában!

Gerhard Berger amúgy már az idei szezonra is szeretett volna egy komolyabb Lamborghini programot a DTM-ben, végül azonban a “boszorkánykonyhában kifőzött” Hülkenberg-Villeneuve csapatból nem lett semmi. Az utolsó percen nevező T3 Motorsport ugyan adott két, teljes szezonos Huracánt a mezőnynek, de tőlük – Esteban Muth saját súlycsoportján felüli harcán és Bortolotti zseniális beugrásán kívül – nagy csodákat nem várhattunk. Jövőre viszont minden megváltozik, hiszen Grasserékkel egy rendkívül profi és hihetetlenül versenyképes csapat érkezik a szériába, akik a Lamborghinikkel mindent IS megnyertek a GT World Challenge Europe-tól a daytonai 24 órásig.

Mindez azonban komoly áldozatokkal jár, hiszen a négyautós DTM program miatt Gottfried Grasser csapata el kellett engedje az egy-kétautós IMSA GTD, ADAC GT Masters és GT World Challenge Europe projekteket. Hosszú távon jó kérdés, hogy mennyire top ötlet minden vasat ugyanabban a tűzben tartani, azonban a DTM marketing és reklámértéke bőven eléri az említett három szériáét együttvéve. Az amerikai program elengedése mögött amúgy két, kissé eltérő dolog is állhat. Egyrészt az IMSA-ban egyesülő GTD kategória egy komolyabb gyári támogatást igényelt volna a Lamborghini részéről, ha Grasserék a GTD Pro alosztályban indultak volna. Emellett 2024-re a Lamborghini egy LMDh programon dolgozik, ami bizonyosan egy erőforrás-átcsoportosítást igényel, ehhez pedig gyanúsan nem Grasserék lesznek a partnerek, lévén zéró prototípus tapasztalattal rendelkeznek.

Visszatérve a DTM-re, az olasz márka támogatása azt is jelenti, hogy a 63-as autóba egy gyári pilótát kell majd ültetniük, de Mirko Bortolottit ismerve ez inkább áldás, mintsem átok Grasseréknek. Ennél többet egyelőre tippelni sem tudunk a 2022-es pilótafelállásukról.

Ami a mezőny többi tagját illeti, Kelvin van der Lindével még a szezonzáró előtt hosszabbított az ABT Sportsline. Pár nappal később pedig azt is megtudtuk, hogy Nico Müller mellett René Rast is visszatér a DTM-be, de esetükben a csapatleosztást még nem tudni. Továbbá egy biztos infónk van, ami meghaladja a pletykaszintet: az idén Dani Juncadella számára egy Mercedest nevező GruppeM jövőre már két AMG GT3-at indít a szériában.

Címlapkép: IMSA
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.