Alessio Rovera a Ferrari gyári versenyzője lett

A Ferrari Mugellóban bejelentette, hogy Alessio Rovera a márka gyári versenyzője lett.

A 26 éves versenyző idén GTE Am-kategóriabajnok lett az endurance-világbajnokságon, közben pedig a le mans-i 24 órás versenyen is kategóriagyőzelmet szerzett váltótársaival, Nicklas Nielsennel és François Perrodóval. Az olasznak emellett is kiemelkedő idénye volt, hiszen futamgyőzelmeket szerzett az Európai Le Mans-szériában, valamint indult az Ázsiai Le Mans-széria, az Intercontinental GT Challenge és a GT World Challenge Europe futamain is.

Alessio Rovera [fotó: Ferrari]

Pályafutása egyébként formaautókkal indult: 2013-ban az olasz Formula Abarth széria bajnoka lett, majd ezt követően megpróbálkozott a Formula-Renault Európa-kupában és az Euroformula Openben is, de miután nem jött a feljebblépési lehetőség, sportautókra váltott. 2017-ben megnyerte az olasz Porsche Carrera kupát, majd egymást követő két évben győzött az olasz GT-szériában is, így 2021-re a Ferrari leigazolta WEC-csapatába.

Az első év pedig olyannyira meggyőzte a gyártót, hogy 2021-re leigazolták gyári versenyzőnek, ráadásul az AF Corséval bemutatkozhat az LMP2-es kategóriában is.

„Nagyon különleges érzés a Ferrari család tagjának lenni, ezt a pillanatot egy új, izgalmas kiindulópontnak tekintem. Azonnal megbarátkoztam a 488-assal, amint először teszteltem, az előző két idényben pedig Olaszország- és világszerte különleges eredményeket értünk el. Természetesen továbbra is igyekszem majd fejlődni és a maximumot nyújtani. Céljaim együttműködni a csapattal és a csapattársaimmal, és segíteni a lehető legmagasabbra juttatni az Ágaskodó Paripát, hogy visszafizethessem az összes bizalmat, amit a Ferrari belém fektetett” – fogalmazott Rovera.

Címlapkép forrása: AF Corse hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.