Wolff: „Horner bizonyára szellemeket lát!”

Folytatódik a kissé talán kicsinyes nyilatkozatháború Toto Wolff és Christian Horner között: a Mercedes csapatfőnöke továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a W12-es teljesen szabályos, és kollégája vádjai alaptalanok.

A São Pauló-i Nagydíj óta egy nagyon komoly politikai háború zajlik a Forma-1 jelenlegi két élcsapata, a Mercedes és a Red Bull Racing között. A felek kölcsönösen vádolják egymást, hogy nem felelnek meg a szabályoknak az autóik, különösen a Mercedes F1 W12-es hátsó légterelői szúrtak szemet Christian Hornernek.

„Brazíliában nemnormális dolgok történtek. Tisztában vagyok vele, hogy egy új motor növeli a teljesítményt, de amikor 27 km/órával magasabb a Mercedes végsebessége az egyenesekben, és a hátsó szárnyon lévő jelölések mozognak a szárny véglapján, ami a flexibilitás egyik jele, akkor elég egyértelmű, hogy mi történik” – nyilatkozta Horner a Katari Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy óvást fognak benyújtani, amennyiben bebizonyosodik a Mercedes autóinak szabálytalansága.

A Motorsport.com szombaton megkereste Toto Wolff-ot, hogy van-e valami hozzáfűznivalója a történethez. Az osztrák szűkszavú választ adott.

„Fogalmam sincs, hogy honnan szedték ezt a fényképet és hogy mit ábrázol. Valószínűleg egy szellemet!” – fogalmazott.

A szombati időmérő edzés előtt jelentette be az FIA, hogy szigorított ellenőrzésnek fogja alávetni a hátsó szárnyakat, hogy ezzel egy esetleges flexibilitást ki lehessen szűrni. Horner üdvözölte a döntést, és csodálkozva állapította meg, hogy a Mercedes végsebessége „hirtelen kontroll alatt volt és egyensúlyban a Red Bull tempójával.”

„Ez a pálya kevésbé lóerőérzékeny, az új mérések tették a dolgokat. A magas szárnyállások melletti nagy végsebesség a Mercedes védjegye, szóval boldog vagyok, ha a Red Bull is boldog. Majd megyünk Szaúd-Arábiába és bizonyára ott is hallgatni fogjuk az újabb és újabb hozzászólásokat. Ezekre tulajdonképpen nem vagyok kíváncsi, nem kívánom figyelemmel követni őket a továbbiakban. Folyamatosan azzal vagyunk elfoglalva, hogy kommentáljuk a Red Bull által gerjesztett pletykákat” – tette hozzá Wolff.

[kép forrása: Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team hivatalos Twitter oldala]

Amikor arról kérdezték, hogy Horner megjegyzései szerinte egy leendő óvásra utalnak-e, Wolff elmondta, hogy nem tart a fenyegetéstől és csak a saját dolgukra kívánnak összpontosítani.

„Nem tudom, mit terveznek, talán óvást. De ahogy korábban is mondtam, nem érdekel. Nem akarok több olajat önteni a tűzre. Csak magunkra akarunk koncetrálni és a lehető legjobb munkát végezni. 14 pont lemaradásban vagyunk, szükségünk lesz egy jó versenyre, a végén pedig úgyis csak ez számít.”

Címlapkép forrása: Motorsport.com / ismeretlen szerző
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.