Matteo Nannini és Jack Aitken is úton van az IndyCar-ba?

Devlin DeFrancesco és Kyle Kirkwood üléseinek bejelentése óta eléggé csendes volt az IndyCar uborkaszezonja. Ez az írás sem lesz világmegváltás, és teljes értékű ubiszezon rész sem, csak egyfajta, pletykákra reagáló szösszenet.

Az Arrow McLaren SP harmadik autójának érkezéséről mi is elég sokat írtunk az elmúlt hónapokban. És miután Nico Hülkenberg ugyan tesztelt a csapattal, elég határozottan kijelentette, hogy személyes okok miatt nem fog az amerikai szériában versenyezni. Azóta – mint korábban is – ismét Stoffel Vandoorne tűnik az ülés favoritjának, a belga versenyző pedig december hatodikán fog tesztelni Sam Schmidtékkel, a sebringi aszfaltcsíkon. A történet váratlanabb szála az, hogy Formula E csapattársa, az F1-es ülésről végül lecsúszó Nyck de Vries is tesztelni fog aznap egy IndyCart. A holland versenyző a Meyer Shank Racing autóját viszi majd pályára. Az, hogy mindez mögé kell-e bármi többet látni, egyelőre elég jó kérdés. Jelenleg Vandoorne és de Vries sem rendelkezik szerződéssel a Mercedes Formula E csapatánál, de valószínűleg (címvédőként, jobb híján de Vries esetében???) maradnak a csapatnál, WEC programjaik mellett.

A kicsit konkrétabb átigazolási pletykákra térve, a párhuzamos F2-F3 programmal végül “bokáját megütő” Matteo Nannini szinte biztos, hogy Juncoséknál köt ki jövőre, de egyelőre még az Indy Lights-ban. A korábbi F1-es és DTM futamgyőztes Alessandro unokaöccse október vége óta folyamatosan Juncoséknál van. Először Indianapolisban tesztelt a múlt hónap utolsó napjaiban, azóta pedig Barberben a Lights gép mellett egy IndyCarral is pózolt, amit elvileg ki is próbálhat amint megkötik a szerződését.

A 18 éves versenyző marketing szempontból sem utolsó Ricardo Juncos számára, hiszen olasz-argentin kettős állampolgár, és nem lepődnék meg, ha jövőre a Lights-ban Juncos papa nemzetének színeiben állna rajthoz.

A Formula Scout ugyanakkor arról is beszámolt, hogy a spai balesete miatt hónapokra kieső, és a HWA-nál pont Nanninit valtó Jack Aitken is szemezget a sorozattal. Miután Aitken számára nem igazán néz ki semmi az F1-ben, a brit-koreai versenyző az IndyCar és Formula E iránt érdeklődik komolyabban. Az FS szerint pedig ez tovább is jutott, mint 1-2 nyilatkozat Aitken részéről. Elvileg a hetekben tesztelni is fog valamelyik csapattal – egyelőre a forrás sem tudja/vagy akarta megírni kikkel – Amerikában. Egy nagyon minimális tapasztalata pedig van is Aitkennek a tengeren túlról, hiszen 2015-ben Pro Mazda Winterfest bajnok volt.

Címlapkép forrása: Gavin Baker/Road to Indy

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.