Bottas magyarázatot adott katari tempóhiányára

Nem éppen pályafutása legsikeresebb versenyhétvégéjén van túl Valtteri Bottas: a finn az időmérő edzésen nagy különbséggel kapott ki Lewis Hamiltontól, és a futamon is sokáig nem tudott előrejönni a 11. helyről. Szerinte az okozta mindezt, hogy csapattársától eltérő autóval körözött.

Pedig nem indult rosszul a Katari Nagydíj Bottas számára. A pénteki gyakorlásokon mindkétszer gyorsabb tudott lenni, mint Lewis Hamilton, a harmadik szabadedzésre azonban egyszerűen eltűnt a tempó, és nem találta meg azt a kvalifikációra sem. A rajtbüntetéssel csak tovább fokozódtak a gondok, majd a rossz indulást követően hosszú körökre beragadt Lance Stroll mögé és sokáig nem is tudta előreverekedni magát a 11. pozícióból. Végül egy defekt miatt kiállt.

„Már megtaláltam az okát, hogy miért voltam annyival lassabb, de részleteket nem árulhatok el. A lényeg, hogy az autóm nem pontosan ugyanaz volt, mint a pénteki szabadedzéseken, és mint Lewis autója. Különbség volt a két autó között”nyilatkozta az Ilta Sanomat című finn lapnak.

Amikor a Red Bull Racing elleni esélyekről kérdezték, Bottas pozitívan állt a csatához.

„Jó formában vagyunk, amit fenn kellene tartani” – fogalmazott. „Sokat tanultunk az elmúlt időkben, és most már jól be tudjuk állítani az autót a nyújtott, gyors kanyarokkal rendelkező pályákra. Eddig minden működött, remélhetőleg hasonló lesz a helyzet Szaúd-Arábiában is.”

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.