Semmi esélye Verstappennek Ralf Schumacher szerint

Hiába a nyolcpontos előny, a korábbi hatszoros futamgyőztes Ralf Schumacher szerint Max Verstappennek normál körülmények között semmi esélye a világbajnoki cím megszerzésére.

A Katari Nagydíjon aratott futamgyőzelmével Lewis Hamilton nyolc pontra csökkentette lemaradását a világbajnoki pontversenyben Max Verstappennel szemben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a brit sorsa a saját kezében van: ha megnyeri a hátralévő két versenyt, biztosan ő a világbajnok. Erre a jelenleg fiatal pilóták menedzselésével foglalkozó korábbi versenyző, Ralf Schumacher szerint nagy esély mutatkozik.

„A Mercedes csomagja jelenleg sokkal erősebb. Max mindent belead és időről-időre bizonyítja is, hogy mennyire jó versenyző, azonban normál körülmények között jelenleg semmi esélye nincs a világbajnoki cím megszerzésére. Eddig az egész szezonban elpártolt mellőle a szerencse, talán most majd mellette lesz, másban nem igazán bízhat. Ha az év korábbi szakaszában egy kicsivel több szerencséje lett volna, már régen világbajnok lenne”nyilatkozta a Motorsport.com holland kiadásának.

Schumacher egyúttal kifejtette véleményét a Mercedes hátsó szárnyait övező politikai vitáról is.

„Katarban ismét láthattuk, hogy a Mercedes elég gyors ahhoz, hogy önerőből nyerjen. Egyáltalán nem feltételezem azt, hogy szándékosan megsértenék a szabályokat, egyszerűen nincs rá szükségük” – fogalmazott.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.