Egyetlen kanyar okozhatta a Red Bull vesztét Katarban

A Red Bull Racing elvileg rájött, hogy mi okozta a lemaradást a Katari Nagydíjon a Mercedeshez képest, ugyanakkor megoldást még nem találtak a problémára.

Max Verstappen a Katari Nagydíj hétvégéjén tulajdonképpen esélytelen volt Lewis Hamiltonnal szemben. A Mercedes hétszeres világbajnoka majdnem félmásodperces előnnyel szerezte meg a pole-pozíciót, majd a versenyen is tulajdonképpen azt csinált, amit akart, és magabiztos fölénnyel szerezte meg a győzelmet. Mindez azt jelenti, hogy Verstappen ha világbajnok akar lenni, csapatának nagyon nagyot kell alkotnia a hátralévő két versenyen.

A Katari Nagydíj összefoglalója

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a hétvégét követően úgy nyilatkozott, hogy a losaili pálya leglassabb kanyarjában, a 6-os számúban voltak problémáik, amit mindenképpen ki szeretnének vizsgálni a szaúdi hétvége előtt.

„A katari hétvégén egyetlen kanyar jelentette a különbséget köztünk és a Mercedes között, ez pedig a 6-os volt. Péntektől vasárnapig minden egyes körben, csak a 6-os kanyarban két tizedet veszítettünk velük szemben, aminek utána kell néznünk, és dolgoznunk kell rajta, hogy ilyesmi többé ne fordulhasson elő” – idézi Hornert a Motorsport.com.

Hosszú egyeneseivel és padlógázas szakaszaival a szaúd-arábiai pálya szintén sikeresnek ígérkezik a Mercedes számára. Egyetért ezzel Horner is, a szezonzárót illetően viszont bizakodó a brit.

„A következő pálya minden bizonnyal a Mercedesnek kedvez majd, viszont Abu Dhabi az átalakításaival, ki tudja? Nyolc pont előnyünk van még egyéniben, a konstruktőri versenyben pedig csökkentettük a lemaradásunkat, szóval elképesztően szoros lesz. Mindkét tabellán versenyben vagyunk még, ami elképesztő a szezonnak ilyen késői szakaszában” – fogalmazott.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.