Daniel Ticktum a Formula E-ben folytatja pályafutását

A Venturinál pedig a vezetési struktúra változik!

2022-től a Formula E-ben folytatja pályafutását a kétszeres makaói győztes, Formula-2-es futamgyőztes Daniel Ticktum

Miután Tom Blomqvist az IMSA sportautó-bajnokságba igazolt teljes munkaidőben, felszabadult egy hely a NIO 333 csapatánál a 2022-es szezonra. A kínai istálló nem is habozott sokáig, és ma délelőtt bejelentették, hogy Oliver Turvey mellé Daniel Ticktumot igazolták le. A Red Bull és a Williams nevelőprogramjainak korábbi tagja az elmúlt két évet a Formula-2-ben töltötte és szerzett is három futamgyőzelmet, ezt megelőzően pedig láthattuk őt a japán Super Formula sorozatban, a Formula-3-as Európa-bajnokságon, a Formula-Renault Európa-kupában, valamint a Formula Regional European Championshipben is, legnagyobb sikereit mindazonáltal a Formula-3-as Makaói Nagydíjon érte el, melyet 2017-ben és 2018-ban is megnyert.

Ticktum elsőként a november 29. és december 2. között, Valenciában megrendezésre kerülő teszten próbálhatja ki a NIO 333 versenygépét, a négynapos teszt második napját követően azonban kénytelen lesz elhagyni a csapatot, hogy Szaúd-Arábiába utazzon a Formula-2-es fordulóra. Helyét a csapat hivatalos tartalék- és fejlesztőpilótája, Adam Carroll veszi majd át.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a NIO 333-nál versenyezhetek jövőre!” – fogalmazott Ticktum. „A Formula E rendkívül komplikált, nekem pedig nem sok időm van felkészülni a jövő heti tesztre, szóval hatalmas kihívás lesz, de nagyon izgatott vagyok! Nagyon sok eszköz van, amit versenyzőként máshogy használsz, mint a Formula-2-ben, de mind mentálisan, mind fizikailag nagyon várom ezt is. A héten eltöltöttem néhány csodálatos napot a csapattal Silverstone-ban, jövőre remélhetőleg fejlődni tudunk majd és előrelépni a rajtrácson.”

Szintén a Formula E-hez kapcsolódó hír, hogy a Venturi csapat vezérigazgatójává nevezték ki Susie Wolffot, míg a csapatvezetői posztot a korábbi versenyző, Jérome d’Ambrosio veszi át. Részleteket (angolul) >> ide kattintva << olvashattok.

Címlapkép forrása: Carlin hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.