Kulcsember távozik jövőre a Mercedestől

A Mercedes vezető aerodinamikai szakembere, Eric Blandin a következő név az Aston Martin által leigazolt nagyágyúk listáján, csatlakozva Luca Furbattóhoz, Andrew Alessihez és Dan Fallowshoz.

Az Aston Martin bejelentette, hogy leigazolta a Mercedestől a csapat vezető állású aerodinamikai szakemberét, Eric Blandint. Az egyelőre még nem ismert, hogy mi lesz Blandin pozíciója új csapatánál, mint ahogyan az sem, hogy pontosan mikor állhat munkába, sajtóértesülések szerint ugyanis a Mercedes hosszú kényszerszabadságra küldte és októbernél hamarabb nem csatlakozhat Lawrence Stroll csapatához.

„Megerősítjük, hogy Eric Blandin jövőre munkába áll az Aston Martin Cognizant F1 Teamnél. A munkakezdésének pontos ideje egyelőre még nem ismert. A Mercedes-AMG PETRONAS F1 Teamtől hozzánk való átállása baráti módon fog lezajlani” – nyilatkozta a Motorsport.com-nak az Aston Martin egyik szóvivője.

Eric Blandin és Valtteri Bottas [fotó: DPA Picture-Alliance / Alarmy Stock Photo]

Blandin pályafutását 1998-ban a Fondmetal Technologies nevű, olasz szélcsatorna-konszernnél kezdte, majd 2002-ben a Jaguar Racing aerodinamikai mérnöke lett. A csapatnál maradt a Red Bull Racing általi felvásárlást követően is, majd az aerodinamikai munkákért felelős csapatrész vezetője lett, és az is maradt 2009 végéig, amikor a Ferrarihoz szerződött. A Red Bullnál töltött ideje alatt Blandin együtt dolgozott többek között Dan Fallows-zal is, aki a következő szezontól ugyancsak az Aston Martin csapatát fogja erősíteni, noha egyes hírek szerint az energiaitalosok egészen 2023-ig nem akarják elengedni – de ez egy másik történet. A Ferrarinál töltött 14 hónap után Blandin a Mercedes fő aerodinamikai mérnöke lett, majd 2017 szeptemberében kinevezték a részleg vezetőjévé.

Innen igazol jövőre az Aston Martinhoz, de hogy pontosan mikor, azt még maguk az illetékesek sem tudják.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.