Továbbra sem jött rá a Red Bull, hogy hogyan javítsák meg a hátsó szárnyat

Christian Horner elismerte, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben még nem találtak megoldást a hátsó szárny problémájára.

Egy egészen érdekes, és az állítható hátsó szárny 2011-es bevezetése óta még sosem látott problémával küzd a Red Bull Racing a São Pauló-i Nagydíj óta: a DRS nyitott állapotában a szárny felső eleme a DRS nyitott állapotában látványos oszcilláló mozgást végez, ami amellett, hogy megbontja az autó aerodinamikai egyensúlyát, a törés lehetőségénéből adódóan rendkívül balesetveszélyes is. A Katari Nagydíjon egy magasabb leszorítóerős csomaggal orvosolták a problémát, ez azonban alaposan rá is nyomta a bélyegét a csapat teljesítményére, Max Verstappen ugyanis esélytelen volt Lewis Hamilton ellen.

Látványos probléma a Red Bull hátsó szárnyával a Katari Nagydíj második szabadedzésén

A következő két helyszínre, Jeddah-ra és Abu Dhabira ráadásul mindenképpen egy alacsony leszorítóerős pack kell, ami további fejtöréseket okozhat Christian Hornerék számára. A csapatfőnök elismerte, hogy Katarban eleve meredekebb szárnyakkal akartak operálni, Szaúd-Arábiában viszont újra problémákkal szembesülhetnek az alacsony szárnyakkal.

„A magasabb hajlásszögű volt a preferált szárnyunk, ebbe az irányba akartunk elmenni a beállításokkal. Ha viszont Szaúd-Arábiában és Abu Dhabiban ismét szükségünk lesz a másik csomagra, akkor megoldást kell találnunk, hogy hogyan erősítjük meg a szárnyat és a DRS aktiváló szerkezetét” – idézi Hornert a Motorsport.com.

A Red Bull problémáit fokozza, hogy a DRS nyitómechanizmusa a szabályok értelmében egy egész szezonra homologizált alkatrész, és nem lehetséges az idénynek ezen szakaszán módosítani rajta, noha elméletben egyszerű lenne a probléma megoldása. Horner ennek ellenére bízik abban, hogy nem fog problémát okozni a hiba kiküszöbölése.

„Több éve használjuk ezeket a nyitószerkezeteket, szóval nem egy új technológiáról van szó. Azt hiszem, megbízhatósági szempontból viszonylag egyszerű ezeknek a javítása” – fogalmazott.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.