IGTC: Halasztják a kyalami 9 órást a koronavírus miatt

Péntek este az esemény promótere és a bajnokságot szervező SRO Motorsports Group közös közleményben jelentette be a hírt.

Újabb áldozatott szedett a globális koronavírus-járvány: nem tartják meg az Intercontinental GT Challenge sorozat december 4-re tervezett szezonzáróját, a kyalami 9 órás versenyt. A drasztikus lépésre az országban nemrég felfedezett új vírusmutáns miatt volt szükség, ami miatt több ország is ki- és beutazási tilalmat állapított meg a Dél-Afrikai Köztársasággal szemben. A hírt péntek este az SRO, valamint az esemény helyi promótere egy közös közleményben tudatta.

[fotó: Dirk Bogaerts / SRO]

„A koronavírus B.1.1.529-es variánsának dél-afrikai felfedezése, valamint az ezzel összefüggésben bevezetett utazási korlátozások miatt a legtöbb csapat nem fog tudni beutazni az országba. Az SRO Motorsports Group, valamint a helyi promóter – akik közösen felelősek a verseny lebonyolításáért – szorosan együttműködnek a helyi hatóságokkal, hogy megoldást találjanak a problémára és meg lehessen tartani az eseményt. A Kyalami Grand Prix Circuiten tartanó Joburg Kyalami 9 Hour új időpontját hétfőn jelentjük be” – olvasható a közleményben, amely a végén még hozzáteszi, hogy az új időpont megállapítása során mindenekfelett álló szempont a résztvevők és a személyzet egészségének védelme.

Az új vírusmutáns felfedezését követően a Dél-Afrikai Köztársaság egyike lett azon hat országnak, amelyek csütörtökön felkerültek az Egyesült Királyság “vörös listájára”, továbbá pénteken az Európai Unió is bejelentette, hogy átmenetileg fel kell függeszteni a Dél-Afrikai Köztársaságba, illetve onnan történő beutazást.

FRISSÍTÉS: A versenyt jövő év február 5-én pótolják majd, ez jelenti majd a 2021-es szezon zárófutamát, három héttel később, Bathurstben pedig rajtol is a 2022-es idény. Bajnokot tehát egyelőre még nem hirdethetünk.

Címlapkép forrása: dailysportscar.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.