Kiadták a 2022-es WTCR versenynaptárat

A szocsi szezonzáró hétvége előtt kiadták a Túraautó-világkupa 2022-es előzetes versenynaptárát, amely több érdekességet is tartalmaz!

Nagyobb, és a széria tájékoztatása szerint jobb is lesz a Túraautó-világkupa jövő évi versenynaptára, mint az idei. Az előzetes időterv tíz fordulót tartalmaz (szemben az idei nyolccal), melyeket két kontinensen, Európában és Ázsiában bonyolítanak le. A szezon európai része nagyjából biztosnak mondható hét helyszínnel – köztük a félig-meddig ázsiainak is tekinthető, most hétvégén debütáló Szocsival –, míg a három ázsiai forduló egyelőre feltételesen, a járványtól függően szerepel a naptárban.

1.április 9-10Autodrom MostCsehország
2.május 7-8.Circuit de Pau-VilleFranciaország
3.május 26-28.Nürburgring NordschleifeNémetország
4.június 11-12.HungaroringMagyarország
5.június 25-26.MotorLand AragónSpanyolország
6.július 2-3.Circuito Internacional de Vila RealPortugália
7.augusztus 6-7.Sochi AutodromOroszország
8.október 8-9.Inje SpeediumKoreai Köztársaság
9.november 5-6.Ningbo International CircuitKína
10.november 18-20.Guia CircuitMakaó
A 2022-es előzetes WTCR versenynaptár

A szezon április elején Csehországban kezdődik majd, ezt követően pedig egy hónap múlva a híres-nevezetes, pau-i utcai pályára látogat a mezőny. Az ikonikus helyszín 2019 óta nem adott otthont nemzetközi autóversenynek, míg a Túraautó-világbajnokság legutóbb 2009-ben fordult meg itt. Pau után következik majd a Nordschleife, a Hungaroring és Aragón, ezt követően pedig egy újabb, visszatérő utcai helyszín, a portugáliai Vila Real.

Augusztus elején Szocsi egyfajta átmenetet képez majd a szezon európai és ázsiai része között, majd egy hosszú, kéthónapos szünetet követően Koreában, a Szöultól 120 km-re fekvő, 2013-ban megnyitott Inje Speedium pályára látogat a bajnokság. Korea után a kínai Ningbo következik majd, az idényt pedig november 20-án Makaó zárja.

Bejelentették továbbá azt is, hogy számos változtatásra kell készülni a Sportszabályzatot illetően, ezeket az FIA Túraautó Tanácsa már el is fogadta, de még a Motorsport Világtanácsnak is jóvá kell hagynia.

Címlapkép forrása: FIA WTCR hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.