🇷🇺 WTCR: Zengős balesettel indult a szezonzáró, Monteiro kórházban van

Jordi Gené és Boldizs Bence is a pálya ugyanazon szakaszán, ugyanúgy pördültek ki, néhány perc eltéréssel. Egyelőre nem tudni, mi áll az ügy hátterében.

A szabadedzésekkel ma délelőtt megkezdődött a Túraautó-világkupa oroszországi szezonzárójának programja. A WTCR-mezőny számára vadonatúj pályán az első gyakorlást elsősorban a tapasztalatszerzésről és az adatgyűjtésről szólt, ennek megfelelően a Magnus – Björk – Berthon – Coronel sorrendből messzemenő következtetéseket nem igazán lehetett levonni.

A legtöbben megpróbáltak a határokig elmenni a pálya határait illetően, Jordi Gené pedig némileg túl is lépte azt, a spanyol pilóta Cuprájának bal-első felfüggesztése adta meg magát és viszonylag nagy sebességnél pördült ki. Genének még volt annyi lélekjelenléte, hogy keresztbe tegye az autóját, ezzel is lassítva a tempót, mielőtt a gumifalba vágódott volna. A baleset miatt néhány percre előkerült a piros zászló, az újraindítást követően pedig a Zengő Motorsport másik versenyzője, Boldizs Bence forgott ki a pálya ugyanazon pontján, szinte ugyanúgy, mint korábban Gené.

Gené balesete az első szabadedzésen

Az utolsó percekben néhányan még javítani tudtak, Gilles Magnus elsőségét azonban már senki nem veszélyeztette. A fentebb már említett top 4 mögött Yvan Muller végzett az 5. helyen, majd következett Engstler, Vernay, Michelisz, Ehrlacher és Urrutia. Tassi Attila 11. lett, míg Boldizs pördülését követően a 20. helyen végzett, csak a ladás Kirill Ladygint megelőzve.

>> Az első szabadedzés részletes eredményei <<

A második szabadedzésre megérkezett az égi áldás a pálya fölé, a gyakorlás ennek ellenére nagyobb drámák nélkül zajlott le. A legjobb időt a pontversenyt 36 pontos előnnyel vezető Yann Ehrlacher autózta, mögötte pedig Mikel Azcona és Yvan Muller végeztek, ők hárman egymáshoz képest hét századmásodpercen belül autóztak. A 4-5. helyen következett a két hondás argentin, Girolami és Guerrieri, majd Tarquini, aki ezúttal a Hyundai legjobbja lett. Huff a 7. helyre hozta be a zengős Cuprát, Norbi 8. lett az Elantrával, majd következett Berthon és Tassi.

Tiago Monteiro mindkét szabadedzést kihagyta, mert nem érezte jól magát, majd később el is szállították egy helyi kórházba. Rajta kívül egyébként több más versenyző is rosszullétet jelentett a Szocsiba történő megérkezést követően, ami miatt a hivatalos aláírásosztás is elmaradt.

Monteirót kórházba szállították

>> A második szabadedzés részletes eredményei <<

Folytatás 13 órától az időmérő edzéssel, melyet élőben nézhettek a Sport 2-n, illetve előfizetés ellenében az Eurosport Playeren is.

Címlapkép: FIA WTCR / Eurosport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.