Három év kihagyás után jövőre visszatér a WEC-be a G-Drive

Három év szünetet követően a 2022-es szezonban visszatér az endurance-világbajnokság mezőnyébe a korábbi kategóriabajnok G-Drive Racing csapata, méghozzá az Algarve Pro Racing támogatásával!

Az orosz színekben versenyző G-Drive Racing – amely lényegében a Gazprom energetikai vállalat sportcsapata – 2015-ben nyerte meg a WEC LMP2-es értékelését egy OAK Racing által közösen indított Ligier-vel, 2018 óta azonban elsődlegesen az Európai Le Mans-szériára koncentrálnak, ahol a legutóbbi három évben három bajnoki címet szereztek, amióta szövetségre léptek az Algarve Pro Racinggel. Mindeközben kétszer megnyerték az Ázsiai Le Mans-szériát is, jövőre pedig egy autóval aktívan visszatérnek a WEC-be is, mindemellett január végén a daytonai 24 óráson is rajthoz állnak. Az állandó WEC-részvétel egyúttal azt is garantálja, hogy egymást követő tizedik évben is ott lehetnek Le Mans-ban.

Pilótákat egyelőre nem neveztek meg, viszont a Gazprom által támogatott és a G-Drive színeiben 2013 óta versenyző Roman Rusinov a hírek szerint nem lesz a felállás része, helyette csapatmenedzseri szerepére koncentrál majd. Az sem ismert továbbá, hogy folytatják-e együttműködésüket az Aurus nevű orosz limuzinépítő vállalattal, amely az elmúlt három szezonban a nevét adta a G-Drive által használt Oreca kasztnikhoz. A Motorsport.com mindenesetre úgy tudja, hogy a felállás három tagjából két versenyzőt már leszerződtetett a G-Drive. Mindemellett pedig arról is szólnak hírek, hogy az Algarve Pro Racing a G-Drive-tól függetlenül is akar indítani egy Orecát a világbajnokságon.

Daytonában két Orecát fognak indítani G-Drive Racing by APR néven. Ezeknek a pilótáit a hírek szerint már ki is választották, az érintett versenyzők pedig Portugáliában egy hatnapos privát teszt keretében már ki is próbálhatták az IMSA-specifikációjú autót.

Címlapkép forrása: Reddit / WEC
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.