2022-ben visszatér a Pau-i Nagydíj

Néhány nappal azután, hogy Pau bekerült a WTCR 2022-es versenynaptárába, azt is bejelentették, hogy az utcai pálya legendás Formula-3-as futamát is újra megrendezik jövőre!

A GT Sport a mai napon közzétette az Euroformula Open 2022-es, frissített versenynaptárát, amely egy előszezoni, barcelonai kollektív tesztet, valamint kilenc további fordulót tartalmaz. Ezek egyike a hungaroringi, kis hazánkba július 10-én látogat a sorozat, de ami a legtöbbeket lázba hoz, az a híres-nevezetes pau-i forduló, amelyre a május 8-9-i hétvégén kerül sor.

A Formula-3-as Pau-i Nagydíj tekintélyes múltra tekint vissza, 1933 óta összesen 71 alkalommal rendezték meg. Helyszíne a délnyugat-Franciaországban található Pau városában kialakított utcai pálya, amely nagyon sok tekintetben hasonlít Monte-Carlóhoz, és amelyet az Autocar magazin nemrégiben a világ tíz legjobb utcai aszfaltcsíkja közé választott. Az Euroformula Open elsőként 2019-ben rendezte meg a versenyt, amely tavaly és idén a COVID-19-pandémia miatt elmaradt, jövőre azonban különleges keretek között tartják meg újra. Ez az egy hétvége ugyanis szakítani fog az Euroformula Open szabályaival, a standard háromfutamos fordulók mellett ez az egy hétvége mindössze két versenyből fog állni, melyek közül a vasárnapi lesz hivatalosan a 2022-es Pau-i Nagydíj.

További változások a versenynaptár előző verziójához képest, hogy a portugáliai forduló helyszíne Portimão helyett Estoril lesz, mg a szeptember 4-i olasz hétvégét nem Mugellóban, hanem Imolában tartják.

tesztmárcius 16-17. Circuit de Barcelona-Catalunya Spanyolország
1.május 1.Circuito do EstorilPortugália
2.május 8.Circuit de Pau-VilleFranciaország
3.május 22.Circuit Paul RicardFranciaország
4.június 19.Circuit de Spa-FrancorchampsBelgium
5.július 10.HungaroringMagyarország
6.szeptember 4.Autodromo Enzo e Dino FerrariOlaszország
7.szeptember 11.Red Bull RingAusztria
8.szeptember 25.Autodromo Nazionale di MonzaOlaszország
9.október 16.Circuit de Barcelona-CatalunyaSpanyolország
A 2022-es frissített Euroformula Open versenynaptár
Címlapkép forrása: Twitter / F1 Feeder Series
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.