A McLaren leigazolta Marvin Kirchhöfert

A McLaren bejelentette, 2022-től a márka gyári versenyzője lesz a hatszoros GP3-as futamgyőztes Marvin Kirchhöfer, míg Ben Barnicoat távozik Wokingból.

A 27 éves német versenyző sikeres együléses karriert tudhat magáénak, melynek során megnyerte az ADAC Formula Masters sorozatot, valamint a Német Formula-3-at is, a GP3 Series-ben két összetett bronzérmet szerzett, illetve a Brit Formula-3-ban is nyert versenyeket. Ezt követően lépett fel a GP2-be, de mindössze egyetlen, sikertelen szezont követően rájött, hogy az open-wheel versenyzés világában nem fog babér teremni számára, ezért sportautókra váltott. Azóta hajtja több-kevesebb sikerrel a GT3-as autókat, legjobb eredményei közé tartozik az ADAC GT Masters sorozatban 2018-ban szerzett összetett 3. helye, valamint egy abszolút 2. helyezés a bathursti 12 órás futamról. Kirchhöfer ötévnyi GT-versenyzés után első gyári szerződését írta alá.

Kirchhöfer Rob Bellhez és Joe Osborne-hoz csatlakozik a McLaren gyári programjában, míg a több éve a márkát szolgáló Ben Barnicoat távozik Wokingból. Az pontosan még nem ismert, hogy hol versenyez pontosan Kirchhöfer jövőre, mindenesetre a legnagyobb valósznűséggel a 720S kódjelű, GT3-as autót hajthatja a német pilóta.

Címlapfotó: GP3 Series
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.