F2: Jack Doohan váltja Richard Verschoort az utolsó két fordulóban

Annak ellenére, hogy győzelmet is szerzett Silverstone-ban, a holland Verschoor szezonját folyamatos anyagi gondok hátráltatták, az év végére pedig teljesen elfogyott a költségvetése. A helyére az F3 ezüstérmese, Jack Doohan ül Jeddah-ban és Abu Dhabiban is. A pletykák szerint pedig az ausztrál versenyző komoly esélyese az ülésnek 2022-re is.

Az MP Motorsport tehát teljesen lecseréli felállását az év végére, hiszen a hónap elején jelentették be, hogy a gyengén teljesítő Lirim Zendelit az ugyancsak F3-ból fellépő Clément Novalak váltja, a francia pedig 2022-ben is a pilótájuk marad. Verschoor ugyan nem váltotta meg a világot a másik autóban, de szerintem sokunk elvárásai fölött teljesített a holland. Így kicsit sajnálom, hogy nem fejezheti be szezonját. A másik szemem viszont nevet, hiszen Doohan jóval ígéretesebb tehetség és így már a jövő évet megelőzően belekóstolhat az F2-be, éles körülmények között is.

Doohan és Novalak mellett pedig Oli Caldwell is lehetőséget kap kipróbálni magát az “F1 előszobájában”. A brit a Camposnál teljesíti a szezont záró, két arab hétvégét.

Címlapkép forrása: az FIA F3 hivatalos média felületei
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.