F2: Logan Sargeant Szaúd-Arábiában debütál az F2-ben

Már azt hihettük, hogy soha nem jön el ez a nap, de végül csak elérkezett: a háromszoros F3-as futamgyőztes Logan Sargeant a héten debütálhat a Formula-2-ben.

Az amerikai pilóta 2020-as bronzérmét követően talán már idén megérdemelt volna egy F2-es szezont, anyagi nehézségei miatt azonban újabb idényre kényszerült az FIA Formula-3-as bajnokságban. Nem vallott azonban szégyent, ugyanis gyakorlatilag egymaga vitte a hátán a Charouz csapatát, a cseh istálló 127 pontjából 102-t ő szerzett, ami az összetett tabella 7. helyéhez volt elég. Eredményeire eközben felfigyelt a Williams Forma-1-es csapata is és leigazolták nevelőprogramjukba.

Nem várat tovább magára a Formula-2-es debütálás sem: a hétvégi, szaúd-arábiai fordulóban ugyanis Sargeant foglalhatja el a HWA Racelab istálló 22-es rajtszámú autóját. A géppel eredetileg Matteo Nannini kezdte a szezont, az olasz azonban egyetlen fordulót követően hátat fordított a sorozatnak, később mégis visszatért a Camposszal. Helyét három hétvége erejéig Jack Aitken vette át, ő viszont a spa-francorchamps-i 24 órás versenyen súlyos balesetet szenvedett, amelyből még ma is lábadozik, így Jake Hughes váltotta. A brit Oroszországban szerzett egy 4. helyet, ami kimagaslóan a csapat legjobb eredménye idén.

Sargeant noha korábban nem versenyzett az F2-ben, mégsem lesz teljesen ismeretlen számára az autó, a tavalyi szezon végén ugyanis a Campos Racingtől lehetőséget kapott a bahreini év végi teszten. Megbízatása egyelőre csak Szaúd-Arábiára szól, de miután a Williamsszel rá váró teszt miatt mindenképpen elutazik Abu Dhabiba, logikus lépés lenne, ha a szezonzárón is ő ülne Alessio Deledda mellett.

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.