Dalton Kellett marad Foytéknál, míg Aitken Carpenterékkel tesztel

Hivatalosan is bejelentették az egyik legrosszabbul őrzött titkot: a kanadai Kellett harmadik – második teljes – szezonját kezdi meg jövőre A. J. Foyt csapatánál. Közben viszont az is kiderült, hogy Jack Aitken IndyCar tesztjének híre egyáltalán nem volt kacsa!

A 28 éves Kellett nagyjából a mezőny elsőszámú kutyaütője, szerep amit talán pont honfitársa, DeFrancesco vehet el tőle jövőre. Az igencsak költői, kinek Kellett mindez kérdésre viszont nem valami bonyolult a válasz, és kötődik hozzá egy jó adag zöldhasú, amit a K-Line biztosít. Az egy másik kérdés, hogy a kanadai tud-e bármilyen reális segítséget adni a 14-es Foyt Chevyben debütáló Kirkwoodnak, vagy szereplése pont akkora égés lesz, mint amikor Chilton majdnem kört kapott újonc csapattársától, O’Wardtól a Carlinnál 2 éve. Arról továbbra sem tudni túl sokat, hogy lesz-e végül harmadik autója a csapatnak.

A múlt héten írtunk róla, hogy Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries tesztje mellett Jack Aitken is szóba került egy IndyCar lehetőséggel kapcsolatban. Ma pedig megerősítést nyert, hogy a brit-koreai az Ed Carpenter Racing autójába ülhet be Sebringben. Miután az Amerikai Légierő két szezon után elhagyja az ECR-t, a húszás autó támogatására új partnereket keresnek, ami egyre inkább abba az irányba mutat, hogy Conor Dalynek sincs maradása a csapatnál. Október végén Ryan Hunter-Reay tesztelt velük, aki elvileg azóta is komoly esélyes az ülésre, az Aitken tesztet pedig egyelőre nem tudjuk, hogy miként is kellene kezelni.

Az biztos, hogy december hatodikán, Sebringben az ASMP (Vandoorne), MSR (de Vries), ECR (Aitken) mellett a Juncos Racing is pályára hajt, a teljes szezonra szerződtetett Callum Ilottnak gyakorlási lehetőséget biztosítva.

Címlapkép: Barry Cantrell / LAT Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.