Melbourne és Sydney vetekszik az Ausztrál Nagydíj rendezési jogáért

Bejelentkezett az Ausztrál Nagydíj megrendezési jogáért egy Új-Dél-Wales-i szervezet.

A Venues NSW nevű, Új-Dél-Wales-i állami tulajdonban lévő sport- és szórakozóhelyek üzemeltetésével foglalkozó portfólió élénk érdeklődését fejezte ki az Ausztrál Nagydíj megrendezését illetően 2026-tól kezdődően. A szervezet elnöke, Tony Shepherd eltökélt célja, hogy fellendítse az ország autós turizmusát, melynek keretein belül Sydney-be költöztetné az Ausztrál Nagydíjat.

„Új-Dél-Wales állam polgárai legalább annyira imádják az autósportot, mint mindenki más, nekünk pedig van egy világszínvonalú városunk, ami asszisztálni tud ehhez. Elővigyázatosnak kell lennünk az út megválasztása során annak érdekében, hogy ne zavarjuk meg az embereket, mindenesetre a Forma-1 Sydney-be vitele egy kiváló módja volna annak, hogy eladjuk a várost a világnak” – nyilatkozta Shepherd a The Daily Telegraph c. lapnak.

Melbourne előtt 1995-ig Adelaide-ben volt az Ausztrál Nagydíj [kép forrása: planetf1.com]

Az Ausztrál Nagydíj vezérigazgatója, Andrew Westacott ugyanakkor azt javasolta, hogy maradjon Victoria államban a verseny.

„Kötelezettséget vállaltunk arra, hogy Victoria államban következő év április 10-ig megrendezzük az Ausztrál Nagydíjat. Számításaink szerint ez így is fog történni. Rendszeresen kapcsolatot tartunk a Forma-1-gyel, megállapodásunk évtizedekre nyúlik vissza. A szerződés értelmében 2025-ig Melbourne-ben rendezzük a futamot, és szeretnénk a távolabbi jövőbe is tekinteni” – mondta Westacott a Seven News-nak még októberben, amikor elsőként felröppentek a Sydney-ről szóló hírek.

Új-Dél-Wales miniszterelnöke, Dominic Perrottet ugyanakkor támogatja a Venues NSW elképzelését.

„Nem csak az ország, de a világ legszebb városai is Új-Dél-Wales-ben vannak, és őszintén: miért maradna Melbourne-ben a Forma-1, ha hozzánk is jöhet? Úgy gondoljuk, hogy jó esélyünk lehet tárgyalásokat kezdeményezni az ügyben, de nem csak a Forma-1-ről, hanem az országunkban megforduló más, rangos eseményekről is beszélünk” – mondta a The Age-nek.

Címlapkép: XPB Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.