Teljes WEC szezonra tér vissza a United Autosportshoz Will Owen

Ugye ami egyeseknek szemét, az másoknak kincs. Motorsportos értelemben pedig, egyik versenyző arany státuszba emelkedése az ezüst minősítésű szerencséje. Ennek köszönhetően térhet vissza a United Autosporthoz Will Owen.

A 26 éves coloradoi pilóta 2017 és 2020 között a United versenyzője volt az ELMS-ben, illetve mind a négy évben rajthoz állhatott a Le Mans-i 24 óráson is. Az idei évet a “pálya szélén” töltötte, jövőre viszont nagyot lép előre a karriere, hiszen első teljes WEC idényére készül. Teheti mindezt a svájci Fabio Scherer arany státuszba “emelkedése” miatt, aki így már nem lehet a 22-es United Autosports Oreca pilótája. Az autó elsőszámú versenyzői jövőre is Phil Hanson és Filipe Albuquerque lesznek, melléjük érkezik ezüst kategóriás váltótársként Owen.

A WEC szezon rajtjánál hamarabb visszatér Owen a csapathoz, hiszen Guy Smith, Jim McGuire és az említett Hanson váltótársa lesz a januári daytonai 24 óráson. A United amúgy nem fut teljes IMSA szezont 2022-ben, de rajthoz állnak a Michelin Endurance Cup kiírást lefödő, 4 hosszútávú versenyen (Daytona 24, Sebring 12, Watkins Glen 6, Petit Le Mans). Amúgy ha már az IMSA-nál tartunk, jövő évi csapattársa, a portugál Albuquerque a WEC mellett 2022-ben is teljes IMSA szezonra készül a Wayne Taylor Racingnél.

Jövőre amúgy 2 autósra bővíti WEC programját a United Autosports. A másik Oreca felállásáról egyelőre annyit tudunk, hogy a még mindig csak 15 éves amerikai Josh Pierson lesz az egyik versenyző, aki az utóbbi két szezont az U.S. F2000-ben versenyezte végig, közepes eredményekkel.

Címlapkép forrása: DailySportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.