A Williamsnél folytatja a korábbi Volkswagen-főnök

Újabb rangos szakembert csábított el a Williams: október óta Grove-ban dolgozik a Volkswagen ralicsapatának korábbi menedzsere, Sven Smeets.

Smeets korábban már dolgozott a jelenlegi Williams-főnök Jost Capito irányítása alatt, amikor a Volkswagen WRC-csapatának csapatmenedzsere volt. Ebben a pozíciójában kiemelkedő szerepet játszott az egymást követően szerzett három egyéni- és konstruktőri világbajnoki címben, majd miután Capitót leigazolta a McLaren, kinevezték a márka motorsport programjainak igazgatójává. Itt dolgozott az elmúlt négy évben, mostantól pedig a Williamsnél dolgozhat újra együtt Capitóval, mint sportigazgató.

A hírek szerint Smeets október óta tölti be a pozíciót, elsőként Katarban volt jelen a csapat boxfalán, leigazolását azonban hivatalosan csak most jelentette be a Williams. A csapat hivatalos honlapján olvasható tájékoztatás szerint Smeets sportigazgatóként az egyes programok összehangolásáért fog felelni, valamint képviselni fogja a Williamset a sporttal kapcsolatos ügyekben. Mindemellett beleszólása lesz a pilótaügyekbe is, ugyanis elszámoltathatja majd a csapat versenyzőit (nagyjából mint Helmut Marko a Red Bullnál), illetve a Williams junior programjában is vezető szerepet kap.

Capito és a technikai igazgató François-Xavier Demaison után ő a harmadik nagynevű szakember, akit a Volkswagentől csábított el a Williams.

Címlapfotó: Alexander Trienitz
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.