Bemutatkoztak a harmadik generációs autók Bathurstben

A létező legjobb helyen fedték fel az új, harmadik generációs autókat, amelyek még ugyan jövőre nem debütálnak, de az biztos, hogy megéri rájuk várni. A képek és főleg a videók magukért beszélnek!

Egy új korszak kezdete előtt a Supercars, hiszen a bajnokság jogai immáron új kezekben és 2023-tól érkeznek a vadonatúj autók is. Eredetileg már jövőre az új technikákat láthattuk volna, de a Covid-járvány okozta fennakadások miatt egy évvel eltolták a debütálásukat.

A jelenleg használt második generációs autókat 2018-ban vezették be az új Holdenekkel, majd 2019-ben megérkeztek a Mustangok is. Mivel az ausztrál autógyár lényegében már megszűnt, így várható volt, hogy előbb utóbb a versenypályáról is eltűnnek a Commodore-ok. Helyükre a Chevrolet Camaro ZL1 érkezik, míg a Ford természetesen megtartja a már bejáratott típusát.

Az új autóknál a legfontosabb változás, hogy 67%-kal csökkentik a leszorítóerőt, a szorosabb versenyzés és a könnyedebb előzés előidézése érdekeben. A tolórudas motorokat várhatóan üzemanyag-befecskendezéses, DOHC V8-as motorokra cserélik.

A mai nap során pedig az autók fejlesztését segítő két nagy csapat (a Triple Eight és a DJR) már pályára is vitte a bestiákat. A Camaro-t a két hete bajnokká avatott Shane van Gisbergen, míg a Mustangot Anton De Pasquale hajthatta meg, nyilván egyelőre még nem teljes gázon, de mindketten arról számoltak be, hogy nagyon élvezték és az egyenesekben érződött, hogy gyorsabbak a mostaniakhoz képest.

A szavak helyett pedig beszéljenek a képek és az első “éles” körökről bemutatott videó:

Címlapkép forrása: Supercars.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.