Amerikában, Rinus VeeKay-jel a fedélzeten folytatja a Racing Team Nederland!

Pár nappal ezelőtt, a Vector Sportot bemutató cikkben filóztunk róla, hogy kezd megtelni a WEC jövő évi nevezőlistája, és nem tudjuk “hová fér még” ilyen sok P2-es induló. Nos egy nevet kihúzhatunk a listáról, hiszen a Racing Team Nedeerland három szezont követően az IMSA Sportautó-bajnokságban folytatja!

A Frits van Eerd által alapított csapat, akiknek a technikai hátteret a TDS Racing biztosítja, az anyagiakat pedig a Jumbo holland üzletlánc adja, Európából Amerikába “költöznek át”. A csapat 2017-ben debütált az ELMS-ben, majd három szezont a WEC-ben töltöttek. Az első kettőben még a Dallara nem éppen világverő technikájával, majd tavaly Orecara váltottak. A csapatfőnök-versenyző minden évben komoly neveket gyűjtött maga köré. A korábbi FR3.5/GP2 élmenő és F1-es Giedo van der Garde végig az oldalán versenyzett, de megfordult náluk a veterán Jan Lammers, és amikor más szériás kötelezettségei megengedték, majdnem két teljes szezont töltött náluk Formula E címvédő Nyck de Vries is.

A sárga prototípus folyamatosan a mezőny üde színfoltja volt, de a tavalyi szezont leszámítva nem tudtak összetett győzelmekért harcolni (tavaly negyedikek lettek kategórián belül). Emiatt, illetve de Vries kiesésével idén a Pro-Am mezőnyben futottak, behúzva az alkategória bajnoki címét.

Jövőre, egy új kihívást keresve az IMSA-ban folytatja a csapat, de egyelőre nem teljes idényre készülnek a bajnokságban. A Michelin Endurance Cup kiírás négy futamán (daytonai 24 órás, sebringi 12 órás, Watkins Glen 6 órás, Petit Le Mans) terveznek indulni, ami egy teljes szezonra nem valami zsúfolt program, szóval szerintem fel-feltűnnek majd más szériákban is.

Pilótafrontra térve, marad van Eerd oldalán Giedo van der Garde, és egy amerikai fronton is tapasztaltabb arcot igazoltak, Dylan Murry személyében. A daytonai 24 órásra pedig Rinus VeeKay is csatlakozik a csapathoz, aki jövőre is az Ed Carpenter Racing versenyzője marad az IndyCar-ban.

Picit visszatérve a hova fér még ennyi LMP2-es autó a jövő évi ratjrácson témára, két szezon után – az idén szintén Pro-Am-ben versenyző – dán High Class Racing is távozik a WEC-ből. Az Anders Fjordbach-Dennis Andersen duó pedig egy teljes IMSA szezonnal tervez jövőre, nem csak az Endurance Cup futamokra neveznek.

Címlapkép forrása: a Racing Team Nederland hivatalos média felületei
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.