🇸🇦 F2: Piastri nyerte a kaotikus szaúdi főversenyt

Egészen kaotikusan alakult a Formula-2 jeddah-i főversenye, amely végül csak másfél óra késéssel tudott elrajtolni és mindössze öt kör alapján hirdettek végeredményt.

Különös eseményeknek lehettek szemtanúi, akik a mai Formula-2-es főfutam kezdésének tervezett időpontjában az M4 Sport +r-a kapcsoltak. A pályán kamionok és hibaelhárító személyzet tartózkodott, a porschés betétfutamon történt baleset következtében ugyanis megsérült az egyik energiaelnyelő fal, amit javítani kellett. A mezőny nagyjából 40 perces késéssel sorakozott fel a rajtrácsra (kivéve Clément Novalak, aki a felvezető kör kezdetén lefulladt és csak a boxutcából indulhatott volna el), a futam azonban nem tartott körülbelül tíz méteren át, amikor az állva maradó Théo Pourchaire autóját hátulról eltalálta Enzo Fittipaldi.

Nagy baleset a rajtot követően, mindkét pilótát kórházba szállították

A futamot azonnal piros zászlóval megszakították és az újabb mintegy háromnegyed órával későbbi restartig semmilyen visszajátszást nem mutattak és hivatalos információval sem szolgáltak az illetékesek. Nemhivatalos forrásból megtudtuk, hogy Pourchaire jól van, Fittipaldi azonban beszorult az autójába, nem tudott önerőből kiszállni a roncsból, ezért mentőhelikopterrel kórházba szállították. Csak sokkal később erősítette meg ezeket közlemény formájában az FIA.

Magyar idő szerint 18:45-kor végre-valahára el is tudott rajtolni a verseny, de csak néhány kört tudtak nyugalomban megtenni a versenyzők, amikor Oliver Caldwell elveszítette uralmát autója fölött, majd a pályára visszacsúszva ütközött Guilherme Samaiával. Az eset miatt pályára küldték a biztonsági autót, majd másodpercekkel később ismételten piros zászlót mutattak be, és többé nem is indították újra a futamot. A szabályok értelmében Piastrit hirdették ki győztesnek, Shwartzman lett a második, Boschung pedig a harmadik, a pilóták csak a pontok felét kapták meg.

A baleset, ami miatt másodszor is előkerült a piros zászló

A bajnoki cím eldöntése így Abu Dhabira marad.

A főverseny végeredménye [kép forrása: fiaformula2.com]
Címlapkép forrása: Formula 2 hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.