Két Porschéval teljes DTM szezont fut jövőre az SSR Performance

Már az idei szezon vége előtt arról lehetett olvasni, hogy Timo Bernhard csapata csatlakozik jövőre a DTM mezőnyéhez. Végül viszont a Porsche házán belül “megelőzte” őket az SSR Performance, akik két 911 GT3 R-el vágnak neki a 2022-es szezonnak.

Az SSR Performance már idén is kipróbálta magát a DTM-ben, a Porsche-szuperkupa zseni Michael Ammermüllerrel a volán mögött. A nürburgringi második futamon pedig a német versenyző el is csípett egy negyedik rajtkockát, de öröme nem tartott túl sokáig, hiszen az első versenyhez hasonlóan ismét összetörték riválisai. Az a nürburgringi hétvége nyilatkozatok terén is emlékezetes maradt, hiszen a fél mezőny a szokásosnál jobban elküldte ide-oda a riválisokat. Végül a csapat ADAC GT szezonja is keserű-édes véget ért, hiszen mindössze 4 ponttal maradt le az Ammermüller-Jaminet duó a bajnoki címről az audis Mies-Feller váltóval szemben.

Az SSR beugrása az említett fordulóba a Porsche első indulását jelentette a DTM-ben, és ugyancsak ők az első bejelentett csapat a széria történetében – a DRM érát most ne számoljuk ide – akik teljes évre elköteleződtek a stuttgarti gyártó autóival. Arról egyelőre semmit sem tudni, hogy kik lesznek a versenyzőik, de ha tippelnem kellene, Ammermüller visszatér jövőre, “revansot” venni a Nürburgringi adok-kapokért. Az viszont biztos, hogy az autók a 92 és 94-es számokkal indulnak, ami egy kis Porsche gyári hátteret is enged feltételezni. 😉

Címlapkép: Gruppe C. Photography
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.