Nakajima és Kobayashi a Toyota vezetésébe kerül, míg Ryō Hirakawa ül jövőre a 8-asba

Ahogy Lanti Atyánk is fogalmazott az események kapcsán: “ritka, mint a változás a Toyotánál“. A visszavonulását elég váratlanul bejelentő Kazuki Nakajima helyére Ryō Hirakawa érkezik a nyolcas Toyotába Buemi és Hartley mellé, míg Nakajima a japán gyártó vezetésébe lép fel.

A 27 éves Hirakawa az utóbbi szezonokban élmenő volt a Super GT és Super Formulában a Lexus/Toyota színeiben. 2017-ben bajnok lett GT500-ban, majd egymás után három szezont zárt év végi ezüsttel Nick Cassidy váltótársaként. Tavaly pedig mindössze két ponttal maradt le a Super Formula címről, a Japánban legenda státuszban levő – két Super GT és három Super Formula cím, méghozzá 2018-ban és tavaly is duplázott – Naoki Yamamotoval szemben. 2016-17-ben futott egy-egy részleges ELMS szezont a TDS és G-Drive csapatokkal, mindkét évben indulva a Le Mans-i 24 óráson is, tehát Európában sem számít tapasztalatlannak.

A visszavonuló Nakajima a Toyota alelnöke lesz a kölni főhadiszálláson, míg a továbbra is aktívan versenyző Kobayashi is megízlelheti a “feljebblépést”, hiszen a WEC gárda csapatvezetője lesz a 2022-es évadban.

Címlapkép: Alexander Trienitz / LAT Images

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.