F2: Verschoor helyettesíti a sérült Fittipaldit a szezonzárón

Bejelentette a Charouz Racing System, hogy a Szaúd-Arábiában lábtörést szenvedő Enzo Fittipaldi helyére Richard Verschoort kérték fel a szezonzáró fordulóra!

Lassan már mi sem tudjuk követni azt a pilótakeringőt, ami az F2-es mezőny második felében zajlik. Richard Verschoor hat fordulót követően volt kénytelen távozni az MP Motorsport csapatától anyagi nehézségek miatt, egyetlen versenyhétvége kihagyását követően azonban az Abu Dhabiban tartandó szezonzárón visszatérhet, méghozzá a Charouz Racing System színeiben. A cseh istállónál a kirobbanthatatlan Guilherme Samaia mellett versenyzett már idén David Beckmann és Enzo Fittipaldi is, a brazil azonban a szaúd-arábiai főversenyen történt rajtbalesetben lábsérülést szenvedett, ezért találni kellett egy helyettest a számára. Ekkor kérték fel Verschoort, noha többen – köztük én is – arra számítottak, hogy a Charouz F3-as csapatánál remek szezont futó Logan Sargeant kapja az ülést.

Jeddah-i hiányzása ellenére Verschoor továbbra is az összetett értékelés 10. helyén áll, köszönhetően impresszív bemutatkozó idényének, melynek során hétvégéről-hétvégére kötött szerződéseket az MP Motorsporttal. Szezonjának csúcspontját a második silverstone-i futam megnyerése jelentette, de már a bahreini szezonnyitó főversenyét is vezette és végül 4. lett, illetve Angliában is 4. lett az utolsó futamon.

Miután bejelentették, hogy a Szaúd-Arábiában debütáló Logan Sargeant helyét Jake Hughes veszi át a szezonzárón a HWA-nál, kézenfekvőnek tűnt, hogy az amerikai pilóta ül majd át a Charouz megüresedő autójába Fittipaldi helyére. Mint látjuk, ez végül nem valósult meg és nincs is semmilyen más információnk arról, hogy Sargeant karrierje jövőre milyen irányba fog terelődni.

Címlapkép forrása: Richard Verschoor hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.