Takuma Sato lesz Grosjean utódja a DCR-nél!

Végre bejelentették, amit majdnem három hónapja kész tényként kezelt mindenki: a 44 éves Sato érkezik Romain Grosjean helyére az 51-es DCR/RWR Hondába.

Mi is még szeptember közepén írtunk róla, hogy négy egymás utáni (és összesen 5) szezont követően hagyja el Sato Bobby Rahal csapatát és Dale Coyne pitjében köthet ki, az Andrettiékhez igazoló Grosjean helyén. Sato néhány erős szezont követően egy középszerű 2021-es éven van túl. Ugyan éppen csak lemaradt az összetett top tízről, nemcsak, hogy 2016 óta először nem nyert IndyCar futamot, de még dobogóra sem tudott állni idén. Az RLL-től való távozásának üzleti és kompetetív okai is vannak. A csapatnak évek óta gondjai vannak az erős egy körös tempóval, Rahal mellé pedig egy fiatalabb, jól kvalifikáló pilótát akartak ültetni (ő lett ugye Jack Harvey), aki a beállítások terén is sokat segíthet fejlődni a csapatnak. Lényegében Harvey kapja meg Sato mérnöki gárdáját, a harmadik autót pedig szintén egy feltörekvő, még fiatalabb versenyzőnek akarták adni – Christian Lundgaard nyerte a “harcot” Ferruccival szemben – szóval Satonak nem sok maradása volt.

Sato Coyne-hoz igazolása egy nagyobb átalakulás része is, hiszen a madárkák azt csicsergik, hogy megszakítja együttműködését a DCR és a Vasser-Sullivan Racing. Sato és szponzorai (nagyon nem utolsó sorban a Honda) biztosítják a csapat másik szövetségének, a Rick Ware Racinggel közösen indított, 51-es autónak “továbbélését”, míg a 18-as Hondába egy új partner érkezik jövőre. Ez valószínűleg az idei Indy Lights szezont másodikként záró David Malukas családjának csapata, a HMD Motorsports lehet. Ugyan ez még csak pletykaszintű egyelőre, de a legjobb források számoltak be róla – és Malukas tesztelt már a csapattal – szóval lassan készpénznek vehető.

Címlapkép: Joe Skibinski/IndyCar Media
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.