Távozik az F2-ből Robert Shwartzman

Az orosz versenyző bejelentette: a mostani lesz az utolsó Formula-2-es hétvégéje, és reméli, hogy hamarosan már a Forma-1-ben versenyezhet.

Robert Shwartzmanról évek óta tudja mindenki, hogy rendkívül tehetséges. Már a Formula-4-ben és a különböző Formula-Renault bajnokságokban is jól ment, majd 2018-ban megnyerte a Toyota Racing Series-t, a Formula-3-as Európa-bajnokságon pedig 3. lett Mick Schumacher és Daniel Ticktum mögött. 2019-ben magabiztos versenyzéssel, nagy előnnyel lett az FIA Formula-3-as széria bajnoka, majd rögtön felkerült a Formula-2-be. Itt is jól indított, az idény első öt futamából kettőt is megnyert, ezt követően viszont elkezdett egyre gyengébb eredményeket hozni, csapattársa, Mick Schumacher is háttérbe szorította. A német később megnyerte a bajnokságot, Robertnek pedig az összetett 4. hely jutott, és idén is nagyon hullámzó teljesítményt nyújt. Jelenleg a 2. helyen áll, de reális esélye nincs a bajnoki címre.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy az ifjú orosz 2022-ben hol folytatja pályafutását. Az biztos, hogy a Forma-1-ben nem kapott ülést (noha sokan a Haashoz, ill. az Alfa Romeóhoz követelték), ma pedig az is kiderült, hogy nem marad még egy évre a Formula-2-ben sem.

„Megerősíthetem, hogy ez az utolsó F2-es versenyhétvégém. Még nem tudom, hogy mit fogok csinálni 2022-ben, számomra is ismeretlen még a jövő. Vannak kívánságaim és vágyaim, de konkrétumokkal még nem tudok szolgálni. Így hát az egyetlen, amit jelenleg be tudok jelenteni, az az, hogy nem indulok jövőre a Formula-2-vel, és a Premával is ez az utolsó évem” – fogalmazott a Ferrari Driver Academy és az SMP Racing által is támogatott pilóta.

„Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, mindenesetre a célom változatlanul a Forma-1, szóval mindent figyelembe fogok venni, ami a Forma-1-gyel kapcsolatos. Remélhetőleg egy éven belül lehetőségem lesz üléshez jutni, eljutni a rajtrácsra és ezek a srácok ellen versenyezni” – mondta Shwartzman, aki az Abu Dhabi Nagydíjat követő kétnapos teszten a Ferrari és a Haas autóját is pályára viheti.

Bombaként robbant be, de azóta kissé megtorpant Robert Shwartzman. Vajon megérdemli az F1-es lehetőséget? [kép forrása: Robert Shwartzman hivatalos Twitter oldala]
Címlapkép: Joan Codina / FotoFormulaK
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.