Verstappen úgy érzi, eltérő bánásmódban részesül, mint versenyzőtársai

A világbajnoki pontverseny éllovasából a szaúd-arábiai hétvége váltotta ki ezeket az érzéseket.

Max Verstappen és Lewis Hamilton feszült csatájának legutóbbi állomása a Szaúd-arábiai Nagydíj volt. A holland a futamon és azt követően két büntetést is kapott: a verseny közben 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért a pályán kívül előzte meg Hamiltont, majd utólag tíz másodpercet is jóváírtak idejéhez, amiért hirtelen fékezett a brit előtt. A mercedesesek ellenben mindent megúsztak: Bottast az időmérőn és a versenyen is meg lehetett volna büntetni egy-egy alkalommal, de még csak nem is vizsgálták egyik esetet sem, valamint Hamiltonnak is elnéztek több véleményes szituációt is. Verstappen akkor, a futamot követően azt sérelmezte, hogy sok értelmetlen szabály van a Forma-1-ben, az Abu Dhabi Nagydíj mai hivatalos sajtótájékoztatóján pedig azt is kifejtette, hogy meglátása szerint nem is mindenkire egyformán vonatkoznak az előírások.

A Szaúd-arábiai Nagydíj összefoglalója

„Amit én védekezés során megtettem, azt két másik srác versenyzés közben ugyanúgy megtette, és semmiféle büntetést vagy idézést nem kaptak” – sérelmezte a holland. „Nem értem, mert én csak azt gondoltam, hogy keményen versenyzek. Amit tettem, az nem érdemelt büntetést. A másik két versenyző, aki hasonlót csinált, őket nem büntették meg, csak engem. Nyilván ha a győzelemért megy a küzdelem, akkor az emberek egy kissé kritikusabbak, de ettől függetlenül nem értem a dolgot.”

„Kritikák mindig is lesznek, de számomra a probléma az, hogy engem másként kezelnek, mint más versenyzőket, és ez nem fair. Mások megúszhatnak bizonyos dolgokat, én pedig nem. Ez a probléma!” – tette hozzá.

Címlapkép forrása: Max Verstappen hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.