F2-es tesztlehetőséget kap Teppei Natori

A Trident csapatánál vezethet az Abu Dhabiban tartandó háromnapos teszten a Super Formula Lights idei bajnoka, Teppei Natori.

A japán pilóta 2017 óta versenyez együléses autókkal, pályafutását hazája Formula-4-es bajnokságában kezdte, ahonnan a francia sorozatba ment. Itt egy összetett 2. helyezést szerzett, ami elég volt ahhoz, hogy 2019-ben felléphessen az Euroformula Open sorozatba, emellett pedig párhuzamosan a Buzz Driver Management Program támogatásával az FIA Formula-3-as szériában is indulhatott a Carlin színeiben. Ez a kaland azonban nem sikerült túl fényesen, ugyanis amíg az EFO-ban futamot is nyert és az összetett 6. helyén végzett, addig az F3-ban csak szenvedett, egyetlen pontot tudott szerezni, ez pedig az összetett értékelés 24. helyéhez volt csak elég. Nem csoda, hogy a következő szezonra visszatért hazájába, a Super Formula Lights sorozatba (ami a szigetország első számú együléses bajnokságának számító Super Formula közvetlen előszobája), ahol elsőre egy összetett 4. helyezést szerzett, idén pedig drámai körülmények között megnyerte a bajnokságot, miután a szezonzárón ütközött kihívójával, Giuliano Alesivel.

„Idén csatlakoztam a Buzz Driver Management Programhoz és a B-Max Racinghez igazoltam, ahol egy erős autót sikerült építenünk és végül megnyertem a bajnokságot. Ezt követően kaptam egy felkérést a csapatvezetőtől, Daisuke Hasegawától, hogy vegyek részt egy Formula-2-es teszten. Meglátogattam a Trident milánói főhadiszállását, ahol egy nagyon profi, versenyképes csapat benyomását keltették bennem, így örömmel elfogadtam a tesztlehetőséget! Ez egy nagyszerű alkalom lesz, hogy tovább haladjunk közös célunk, a Forma-1 felé, megpróbálok majd a lehető legtöbbet kihozni ebből a tesztből” – fogalmazott Natori.

A tesztlehetőség ellenére nem túl valószínű, hogy Natori jövőre a Formula-2-ben induljon. Az sokkal elképzelhetőbb forgatókönyvnek tűnik, hogy fellép a Super Formula sorozatba a B-Max-szel, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a héten, Suzukában tartott év végi tesztet Natori kihagyta, annak ellenére, hogy a nevelőszéria megnyerése miatt eleve biztosított volt számára egy Super Formula teszt.

Címlapkép forrása: as-web.jp
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.