Marco Sørensen a Corvette-tel indul Daytonában

Bejelentette a Corvette Racing, hogy a 2022-es daytonai 24 óráson két C8.R-t indítanak a GTD Pro kategóriában, és csatlakozik a márka csapatához a dán Marco Sørensen.

A Corvette idén két teljes szezonos autót indított az IMSA sportautó-bajnokságban: a 3-as rajtszámú autó pilótái Antonio Garcia és Jordan Taylor voltak, a hosszú távú fordulókon Nicky Catsburggel kiegészülve, míg a 4-es gépen Tommy Milner és Nick Tandy osztozott, illetve az endurance futamokon még Alexander Sims is. Mint ismert, a Corvette jövőre megosztja két autóját az IMSA-bajnokság és a WEC között, a mai bejelentés szerint azonban a szezonnyitó daytonai 24 órást ez nem érinti, ott megtartják a kétautós felállást.

A Rolex 24 hétvégéjén rendezik azonban a Formula-E évadnyitóját is Szaúd-Arábiában, Simset pedig nem engedte el a Mahindra, a Corvette-nek így találnia kellett egy harmadik embert a 4-es autóba. Ő lett végül Marco Sørensen, a korábbi le mans-i 3. helyezett és kétszeres WEC-kategóriabajnok. A Sportscar365 értesülései szerint egyébként Sims csak Le Mans-ban indul idén a Corvette színeiben, semmilyen más programja nem lesz a márkával.

Sørensen karrierjét együléses autókkal kezdte: 2009-ben 3. lett az Észak-európai Formula-Renault-kupában, majd 2011-ben Richie Stanaway mögött 2. lett a Német Formula-3-ban. Ezt követően három szezon következett a World Series by Renault sorozatban közepes eredményekkel, majd két félszezont lehúzott a GP2-ben is, sőt 2014-ben, Szocsiban futamot is nyert. 2015-ben igazolta le az Aston Martin, azóta a márka gyári versenyzője, és várhatóan az marad idén is, a corvette-es beugrás ellenére. A Corvette és az Aston Martin közötti “pilótakölcsönzés” egyébként nem először fordul elő: 2013-ban a Chevrolet-t hosszú ideje szolgáló Oliver Gavint adták át az Astonnak az austini WEC-fordulóra.

Pályafutása korábbi részében Sørensen csak egy alkalommal indult Daytonában, méghozzá 2017-ben, egy GTD-kategóriás, gyári támogatású autóval. A dán akkor a kategória 4. helyére kvalifikált az időmérő edzésen, a versenyen pedig 66 kör hátránnyal az abszolút 33. helyén végeztek váltótársaival, Pedro Lamy-val, Mathias Laudával és Paul Dalla Lanával.

Címlapkép: Marius Hecker / AdrenalMedia.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.