Bizarr átverés áldozata lett az AlphaTauri versenyzője

Pierre Gasly nyilvánosságra hozott egy évekkel ezelőtti sztorit, amikor Ugandába csalták egy szponzori szerződés reményében.

Az Abu Dhabi Nagydíj egyik sajtóeseményén az AlphaTauri futamgyőztes versenyzőjét, Pierre Gasly-t élete legérdekesebb kalandjáról kérdezték. A francia pilóta válaszul egy 2016-os történetre mutatott rá, amikor a GP2-es részvételhez szükséges büdzsét hajkurászta. Gasly abban az évben végül meg tudta szerezni a betétsorozatban akkor debütáló Prema Powerteam egyik autóját, sőt később meg is nyerte a bajnoki címet.

„Szponzorokra vadásztam a GP2-es évemben, ugyanis támogatókra volt szükségem, hogy a Premánál versenyezhessek. Emiatt utaztam el Ugandába, ahol egy sráccal kellett volna találkoznom, aki szponzorálni akart engem. Ekkortájt épp elnökválasztás volt, szóval nagy eséllyel belefuthattam egy lázadásba, de muszáj volt pénzt kerítenem a premás üléshez, szóval vállaltam a dolgot. Talán 19 éves lehettem. 24 órán belül meg kellett vegyem a jegyet, Ugandába kellett repülnöm – az utazás maga 12 óra volt –, és találkoznom kellett egy ismeretlen férfival, aki végül nem jelent meg. Így nem lett pénz sem” – mesélte Gasly.

„Értékes tapasztalat volt ez számomra, hiszen az első pillanattól az utolsóig semmi nem úgy történt, ahogy elterveztem. Édesanyámmal utaztam, és azt gondoltuk, soha nem jutunk vissza Európába. Valójában észbontó volt látni azt a nincstelenséget és azokat a körülményeket, ahogy az emberek ott élnek. Ugyanolyan favelákon mentünk keresztül, ami rádöbbentett arra, hogy milyen körülmények vannak a világ egyes tájain és hogyan befolyásolja a nyomor az emberek mindennapjait. Pénz nélkül tértem haza, sőt a repülőjegyeken még pénzt is buktam, de nagyon jó lecke volt számomra.”

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.