Elfogadhatatlannak tartja az Abu Dhabi Nagydíj befejezését Hamilton leendő csapattársa

Gratulált Max Verstappennek, ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja a történteket George Russell.

Nicholas Latifi balesetét követően Max Verstappen kihasználta a biztonsági autót és egy ingyen kerékcserét ejthetett meg. Ezzel viszont több lekörözött versenyző is Hamilton és Verstappen közé került a pályán, a versenyigazgató pedig az eredeti döntését felülbírálva az utolsó előtti körben mégis arra utasította a két bajnokaspiráns között helyet foglalókat, hogy előzzék meg a biztonsági autót. A szabályok értelmében ezt követően további egy teljes kört várni kellett volna az újraindítással, ezt azonban nem tették meg (hiszen addigra véget ért volna a futam) és az utolsó körre újrarajtoltatták a futamot. Verstappen végül a friss gumikon megelőzte Hamiltont és világbajnok lett, a Mercedes azonban a leintést követően óvást nyújtott be a történtek ellen.

A döntésekkel kapcsolatosan a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff idegesen közölte rádión keresztül elégedetlenségét a versenyigazgatóval, amire válaszul csak annyit kapott Michael Masitól, hogy „ezt autóversenyzésnek hívják”. Hamilton jövő évi csapattársa, a Valtteri Bottas helyére érkező George Russell azonban nem állt meg ennyinél és a közösségi felületein fakadt ki.

„EZ ELFOGADHATATLAN!” – írta a fiatal brit csupa nagybetűkkel, tweetjét mostanáig több mint 150 ezren kedvelték. „Max egy fantasztikus versenyző és hihetetlen szezonja volt, amiért órási tisztelettel tartozom neki. De ami most történt, az teljességgel elfogadhatatlan. Nem hiszem el mindazt, amit láttunk!”

A Mercedes óvásainak továbbra sincs eredménye, egy 45 perces tárgyalást és némi szünetet követően nemrég ültek össze újra a felek.

Címlapkép forrása: F1 / FOM
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.