F2: Jack Doohan és Marino Sato lesznek a Virtuosi versenyzői 2022-ben!

Egyik szemünk nevet, másik… hagyjuk! Egy teljesen új felállással vág neki a 2022-es szezonnak a brit csapat, az elvárások pedig nagyon vegyesek lesznek.

A 22 éves Sato érkezéséről már jó ideje lehetett pletykákat hallani a Virtuosi háza tájáról, ma pedig hivatalossá is vált mindez. A japán versenyző, azon túl, hogy megnyerte a 2019-es Euroformula Opent, igazából mindenhol kutyaütő, vagy maximum egy erős közepes – az olasz F4-ben – volt. Az EFO címe után beugrott a Camposhoz a 2019-es F2-es idény végére, az elmúlt két évet pedig a Trident színeiben versenye… kínlódta végig, egy mágikus számú, kettő (#miáhogykáttűű???) pontszerző helyet szerezve… Valószínűleg a Virtuosinak volt pár millió, jenben számolandó oka Sato leigazolására, pláne Zhou és Drugovich támogatóinak elvesztésével. Igazából én már azon csodálkoznék, ha 1-2 dobogót elcsípne a csapattal.

Ellenben Jack Doohan érkezése komoly fogás a briteknek. Az ötszörös 500 köbcentis világbajnok fia második lett az idei F3-as szezonban, az utóbbi két hétvégén pedig valósággal berobbant a Formula-2-ben. Tapasztalatszerzésre viszont még szüksége lesz a 18 éves ausztrálnak, de – gyanúsan – amennyivel gyengébb lesz a jövő évi rajtrács, megkockáztatom, hogy pár győzelmet elcsíphet.

Ami a csapattól távozó két versenyzőt illeti, Zhou ugye megkapja Giovinazzi ülését az Alfa Romeonál, a jobb kérdés viszont a brazil Drugovich helye. Felipe szezonja picit alulmúlta a várakozásokat, és a madárkák azt csicseregik vele kapcsolatban, hogy visszatérhet az MP Motorsporthoz, akikkel tavaly berobbant az F2-be.

Címlapkép forrása: az FIA Formula-2 Twittere
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.