Hamilton az autóban ülve úgy érezte, elcsalták az Abu Dhabi Nagydíjat

Egy, a tévéközvetítésbe be nem került rádióüzenet szerint Lewis Hamilton úgy érezte, csalás következtében alakult ki az Abu Dhabi Nagydíj végeredménye.

Lewis Hamilton az Abu Dhabi Nagydíj drámai utolsó körében veszítette el az addig biztosnak tűnő futamgyőzelmet és ezzel együtt a világbajnoki címet is. A futamot egy körrel a vége előtt indították újra meglehetősen véleményes körülmények között, noha az FIA-nál biztosak benne, hogy semmit nem csináltak rosszul. Miután Verstappen megelőzte, Hamilton semmit nem regált a rádión keresztül, majd amikor négy kanyarral a leintés előtt tudatosult benne a veresége, versenymérnökével, az oly sokszor hallott Peter Bonningtonnal a következőt közölte:

„Ember, ezt manipulálták!”

A fenti rádióüzenet az élő tévéadásba nem került be, az F1 TV Pro előfizetéssel rendelkezők azonban hallhatták Hamilton onboardját figyelve.

Hamilton a leintés után nem válaszolt mérnöke véleményére, miszerint nem találja a szavakat, sőt száját egészen addig nem hagyta el egyetlen szó sem, amíg Bonnington nem figyelmeztette (egyébiránt későn), hogy nem a Parc Fermében, hanem a rajtrácson kellett volna megállnia. A brit ezt követően kettő teljes percen keresztül merengett az autójában ülve, majd válaszolt Jenson Button kérdéseire, felment a pódiumra, aztán nyomtalanul eltűnt, még a kötelező sajtótájékoztatón sem jelent meg.

Mint azt bizonyára mindenki tudja, a Mercedes óvását az FIA elsőre elutasította, azonban rögtön beadták fellebbezési szándékukat, amit a szabályok értelmében 96 órájuk van írásban véglegesíteni, hogy az ügy a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság elé kerüljön. A csapat azóta nem adott több tájékoztatást, a brit The Times értesülései szerint azonban – noha továbbra is elfogadhatatlannak tartják a történteket – a sportág megítélése érdekében valószínűleg elállnak a jogi procedúrától.

Címlapkép forrása: Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.