Jövőre újra lesz 1-es rajtszám a mezőnyben

Max Verstappen megerősítette, hogy jövőre nem tartja meg a 33-as rajtszámot, helyette a világbajnoknak járó 1-essel fog versenyezni.

A holland versenyző vasárnap megszerezte a 2021-es idény világbajnoki címét, noha még függőben van egy fellebbezési eljárás, amit a Mercedes szándékoz benyújtani a biztonsági autós újraindítás vélt szabálytalansága miatt. Verstappen ezzel mindenesetre jogot szerzett az 1-es rajtszám használatára, amire a 2014 óta érvényes szabály szerint a mindenkori egyéni világbajnoknak van lehetősége. Hétfőn egy újságírói kérdésre válaszolva meg is erősítette, hogy élni fog e jogával, noha szinte egész pályafutása alatt végig a 33-assal versenyzett.

Az 1-es rajtszám utoljára 2014-ben volt jelen a Forma-1-ben, akkor címvédőként Sebastian Vettel használta azt Red Bull-Renault-ján. Azóta Hamilton mindig megtartotta a 44-est, Nico Rosberg pedig világbajnoki címe megszerzését követően azonnal visszavonult, az általa használt 6-os számot azóta megkapta Nicholas Latifi.

Az Alfa Romeo újonca, Guan-yu Zhou a 24-es számot választotta magának, míg a Williams színeiben a Forma-1-be visszatérő Alexander Albon marad a 23-asnál, amellyel egyéves kihagyása előtt is versenyzett.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.