A JDC-Miller Motorsports a Tristan Vautier – Richard Westbrook párossal indul jövőre

Bejelentette a JDC-Miller Motorsports, hogy a 2022-es idényben is a Mustang Sampling támogatásával, egy Cadillac DPi-jal indul az IMSA sportautó-bajnokságban, Tristan Vautier mellé pedig a többszörös futamgyőztes Richard Westbrook érkezik.

Azzal, hogy Loïc Duvalt leigazolta a Peugeot, míg a csapatot idén az endurance fordulókon segítő Sébastien Bourdais átigazolt a Chip Ganassi Racinghez, a JDC-Miller Motorsportsnak új pilóták után kellett néznie. John Churchéknek végül sikerült megállapodniuk a 46 éves Richard Westbrookkal, aki legutóbb 2016 és 2019 között a Ford Chip Ganassi Racing versenyzőjeként szerepelt aktívan az IMSA sportautó-bajnokságban, de DPi-autókkal nincs tapasztalata.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek az IMSA-ba és csatlakozhatok a JDC-Miller Motorsportshoz!” – örvendezett Westbrook. „Folyamatosan kapcsolatban állok Johnnal [Church – a szerk.], amióta a GTLM-programom 2019-ben befejeződött, és mindig is éreztük, hogy ha adott lesz a lehetőség, akkor szívesen dolgoznánk együtt. Boldog vagyok, hogy végül elérkezett ez az alkalom, ezért pedig hálával tartozom Johnnak és az egész csapatnak, valamint a szponzoraimnak, hogy hittek bennem. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapat előreléphessen 2022-ben!”

A Vautier–Westbrook–Duval–Keating kvartettel komolyan számolni kell majd Daytonában

A csapat emellett megtartja Duvalt a négy endurance fordulóra, Daytonára, Sebringre, Watkins Glenre és a Petit Le Mans-ra, a szezonnyitó 24 óráson pedig emellett még a regnáló LMP2-es kategóriabajnok, kisebbfajta IMSA-legendának tekinthető Ben Keating is csatlakozik hozzájuk negyedikként.

„Nagyszerű érzés, hogy Loïc és Tristan velünk maradnak 2022-ben is, egyúttal pedig szívélyesen üdvözlöm csapatunkban Richardot és Bent!” – fogalmazott a csapat ügyvezető partnere, John Church. „2021 egy rendkívül nehéz év volt számunkra. Daytonában nagyon jó volt a tempónk egy végzetes ütközésig, de aztán visszavágtunk és győztünk Sebringben. Ezek után a versenyek többségén balszerencse sújtott minket – tudtuk, hogy gyorsak vagyunk, de az eredmények sosem jöttek. Volt lehetőségünk néhány héttel ezelőtt tesztelni Richarddal, ennek alapján úgy véljük, ő a tökéletes ember a programunkba Tristan és Loïc mellé.”

Az IMSA sportautó-bajnokság 2021-es idénye január végén kezdődik a daytonai 24 órás versennyel.

Címlapkép forrása: Tristan Vautier hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.