David Malukas lesz Sato csapattársa a DCR-nél 2022-ben!

Hemzsegnek ma az IndyCar hírek, hiszen Jimmie Johnson teljes szezonos bejelentése után újabb hivatalos megerősítés érkezett. Akik olvasták az IndyCar uborkaszezon-sorozatomat, nem fognak meglepődni azon, hogy az idei Indy Lights ezüstérmes kapja meg jövőre a második DCR Hondát. Malukasék (HMD Motorsports) pedig technikai partnerként is váltják a Vasser-Sullivan Racinget a DCR oldalán.

Szombaton jelentették be, hogy szakít Jimmy Vasser IMSA csapata és a Dale Coyne Racing. Ez már hónapok óta keringett a levegőben, de sokáig elhúzták a bejelentést. Ekkor még nem lett a hírhez hozzákötve Malukas és a HMD érkezése a csapathoz, de már mindenki nyilválóan tudta a ma esti hír alapját. A 20 éves, litván származású srác a FRAC után az Indy Lights-t is másodikként zárta, az általam sokat emlegetett Kyle Kirkwood mögött. Tehetség mellett pénzt és technikai hátteret is hoz Coyne papának, ami nem egy rossz dolog a DCR-nél, bár hosszútávon felmerül a kérdés, hogy nem-e jobban megérte volna megtartani Vasserékkel az együttműködést.

Az sem egy utolsó kérdés, hogy találnak-e partnert jövőre Vasserék az IndyCar-ban, hiszen 2023-24 körül már egy teljesen saját indulást terveztek.

A mai bejelentéssel elkelt az utolsó olyan ülés is a rajtrácson, amelynek gazdáját előre tudtuk. Ezzel pedig már csak a 20-as Carpenter Chevy kiadó a biztos nevezők közül. Ugyan vannak esélyek egy harmadik Foyt autó és második, közös Carlin-Juncos Chevy indulására is, lassan véglegesnek tekinthető a 2022-es IndyCar rajtrács.

Címlapkép: Joe Skibinski/IndyCar Media
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.