Véglegesítették a 2022-es Formula-E versenynaptárat

Elfogadták a Formula-E végleges 2022-es versenynaptárát, amely a széria társ-alapítója, Alberto Longo szerint az „eddigi legkiterjedtebb” és 16 drámai versenyt szeretnének lebonyolítani.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Gen 2-éra utolsó évére több, drasztikus változtatással is készül a Formula-E. Az új kvalifikációs szisztémát és a sportszabályzat lényegesebb változtatásait már kitárgyaltuk, az FIA Motorsport Világtanács szerdai ülésén pedig jóváhagyta a jövő évi versenynaptárat is.

Az előzetes versenynaptárban a folytatódó COVID-19 pandémia ellenére helyet kapott Kína, egy megerősítésre váró helyszínnel. A legesélyesebbnek természetesen a korábbi futamhelyszín, Sanya tűnt, de egyes médiumok úgy tudták, hogy a széria vezetése tárgyalásokat folytatott Shanghai-jal, Shenzhennel és Chengduval is – ezt egyébként a Formula-E ügyvezető igazgatója, Jamie Reigle is elhintette. A ma elfogadott verzióban azonban Kína a járvány miatt elbukta futamát, illetve az ezt közvetlenül megelőző, március 5-re tervezett, előzetesen helyszín nélküli fordulót is ejtették. Az így keletkezett üresedések feltöltésére Róma és Berlin dupla fordulót kapott, az olasz és a német fővárosban tehát két futam is lesz jövőre.

Az előzetes naptárnak megfelelően július 2-án debütálhat Vancouver, az első koreai fordulót pedig augusztus 13-14-én tartják. Szintén új helyszín lesz az indonéz főváros, Jakarta, amely a járvány miatt a futamát elveszítő Dél-afrikai Köztársaság helyett került be a naptárba. Megtartja továbbá versenyét Monaco, illetve szintén változás, hogy az elmúlt két idényben szezonzárót rendező Berlin ezúttal az év közepén kapott helyet.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a 2022-es szezon a Formula-E történetének eddigi leghosszabb idénye lesz a maga 16 versenyével. Ebből hat lesz double-header, azaz kétfutamos forduló (Diriyah, Róma, Berlin, New York, London, Seoul), míg Mexikóváros, Jakarta, Monte-Carlo és Vancouver egy versenyt bonyolíthat le.

Címlapkép forrása: ABB FIA Formula E World Championship hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.