Will Stevens csatlakozik a Wayne Taylor Racinghez az endurance fordulókon

Bejelentette a Konica Minolta Acura jövő évi felállását a Wayne Taylor Racing!

A csapatnak nem igazán volt oka drasztikus változtatásokat eszközölni, hiszen noha a bajnoki címet drámai körülmények között elbukták, a szezon ékkövének számító daytonai 24 órást sikerült megnyerniük és rendre kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő. Ennek megfelelően a Konica Minolta Acura állandó pilótái jövőre is maradnak Filipe Albuquerque, valamint a csapatfőnök, Wayne Taylor nagyobbik fia, Ricky, az endurance fordulókat illetően viszont lesz változás.

Idén a korábbi Forma-1-es versenyző, Indy 500-győztes Alexander Rossi volt az autó harmadik versenyzője a négy endurance fordulón, 2022-ben viszont ezt a szerepet átveszi tőle az Európai Le Mans-széria idei bronzérmese, Will Stevens, Rossi pedig csak a daytonai 24 órásra csatlakozik hozzájuk. Érdekesség, hogy Rossi és Stevens 2015-ben a Manor-Marussiánál már a Forma-1-ben is voltak csapattársak, jövőre pedig ha csak egy futam erejéig, de az IMSA sportautó-bajnokságban is összeáll a páros.

Stevens jelenleg is érintett a Forma-1-ben, ő ugyanis a McLaren hivatalos teszt- és fejlesztőpilótája, emellett pedig a Panis Racing versenyzője az ELMS-ben. Korábban évekig a Blancpain GT Series-ben versenyzett, néhány WEC-beugrással megspékelve, 2017-ben például kategóriagyőzelmet szerzett Le Mans-ban.

Címlapkép forrása: Will Stevens hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.